Újabb öt játszmás meccs - Idegenben nyert a Fatum Nyíregyháza

A fővárosba utazott a Fatum Nyíregyháza a női röplabda Extraliga következő fordulójában. A mieink az MTK-Budapest vendégei voltak. 

A mérkőzés eleje szoros volt, bár a mieink vezettek, az MTK rendre egyenlített, sőt 10-10 után náluk volt az előny, és három ponttal megléptek. Főleg a blokkmunkájuk volt hatékony a hazaiaknak, míg a Fatumnál Pintér Andrea ütött pontosan. Nikola Radosová is elkapta a fonalat, többször is remekül támadott, és 18-18-nál sikerült egyenlíteni, majd Vajda Beáta ütése után a vezetést is átvenni. Ezt már nem is adta ki a kezéből a Nyíregyháza, mely Genesis Francesco remek megoldása után nyerte a játszmát.  (0-1)

A második felvonás eleje jól alakult nyíregyházi szempontból, de 2-3 pontnál nagyobb előnyt nem sikerült szerezni, majd 11-10-nél az MTK vezetett. Ralitsa Vasileva jó támadásaival viszont sikerült fordítani. A hajrá Bodovics Hanna ászával indult, és 18-21-nél négy pontra került a Fatum ahhoz, hogy megnyerje ezt a szettet is. Vajda Beáta is ászt nyitott, ami játszmalabdát jelentett, és az elsőt sikerült is értékesíteni.  (0-2)

A harmadik játékrészben remekül kezdtek a mieink, és meggyőzően játszottak. 4-8 után viszont egy 6-0-s rohammal fordítottak a fővárosiak, és minimális különbséggel vezettek a szett feléig. Több szép labdamenetet is láthattak a nézők, majd 17-14-nél három pont volt az MTK előnye. A folytatásban tovább nőtt a távolság, de 22-17 után 23-23-nál egyenlített a Nyíregyháza! Sőt! Bodovics Hanna ásza után meccslabdája volt a Fatumnak, de hárították a hazaiak, majd nekik volt játszmalabdájuk. Ralitsa  Vasileva villant, újabb meccslabda, ezt a budapestiek hárították. Végül nagy csatában, 28-26-ra nyerte a szettet az MTK.  (1-2)

A negyedik felvonásban folytatódtak az izgalmak, az MTK kezdett jobban, de 6-6-nál egyenlítettek a mieink. Vezetni viszont nem sikerült, 14-11 volt az állás a szett felénél. Sikerült egy pontra felzárkózni, de aztán megint a kék-fehérek pillanatai következtek. 21-17-nél időt kért Németh Szabolcs, de így is nyerte a játszmát a hazai gárda, így jöhetett a döntő szett.  (2-2)

Az ötödik játékrész nagy labdameneteket hozott. 3-3 után a hazaiak szereztek pontokat, és 8-4-el fordultak a csapatok a térfélcserénél. Innen viszont visszajött a Fatum Nyíregyháza, és 8-8-nál egyenlített! Sőt, Tóth Fruzsina mentése és Nikola Radosová ütése után már a mieink vezettek. Óriási harc folyt a pályán minden labdamenetnél, Ralitsa Vasileva újabb fontos pontot szerzett, de az MTK mindig egyenlített. 13-12-nél már ők vezettek, majd meccslabdához jutottak. Vasileva viszont hárította, majd egyenlített is! Vajda ásza után már a Fatum Nyíregyházának volt mérkőzéslabdája, Vajda Beáta pedig újabb ászt szervált, így a mieink megnyerték a mérkőzést! 

MTK – Fatum Nyíregyháza 2-3 (-21, -20, 26, 20, -14)

Nyíregyháza: Francesco 3, Radosová 14, Vajda 19, Vasileva 26, Pintér 11, Bodovics 9

Csere: Tóth F., Tóth D.(liberók), Dékány 2

vezetőedző: Németh Szabolcs