Újabb MR készülék a kórházban
Újabb MR készülékkel gazdagodik a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház nyíregyházi telephelye egy európai uniós pályázatnak köszönhetően. Az új berendezés jobb és nagyobb teljesítményű lesz, nagyban megkönnyíti majd a diagnosztikát és csökkenhet a vizsgálatra várók várakozási ideje is.

 

 

Az elmúlt években nagyon komoly onkológiai fejlesztések valósultak meg a Jósa András Oktatókórházban. Ennek kiegészítéseként érkezik hamarosan egy újabb MR készülék a gyermekgyógyászati tömb alagsorába. Az eszköz hozzájárul majd az előtérbe került diagnosztikai ellátás minőségi fejlesztéséhez és így mintegy felére csökken az onkológiai nagy értékű eszközöknek átlagéletkora is.

 


„Nagyon nagy örömünkre szolgál, hogy egy korábbi onkológiai pályázat keretén belül egy második MR készülék lesz a nyíregyházi kórházban, illetve az SZSZBMK intézményrendszerében. Ez egy jobb és nagyobb teljesítményű, tudású készülék lesz, mint a korábbiak voltak. 1,5 Tesla mágnes térerősségű és ami az érdekessége, hogy az átmérője 72 centiméter, a megszokott 60-hoz képest, így nagyobb testű betegek vizsgálatára is alkalmas lesz.”

 

Az „Onkológiai diagnosztikai eszközök fejlesztése Nyíregyházán” című döntően hazai forrásokból, kis részt uniós társfinanszírozással megvalósuló projekt során az MR berendezés vásárlása mellett informatikai eszközös is beszerzésre kerülnek, ezeknek köszönhetően javul a diagnosztika és a betegellátás színvonala, illetve megvalósulhat az ágy melletti konzultáció lehetősége is. Az MR gép beszerzése és helyének kialakítása már folyik a kórházban, előreláthatólag novemberben tudják megkezdeni vele a betegellátást.

Kanócz Rita