Különleges órák a Kodályban
Különleges órákat tartottak a Kodály Zoltán Általános Iskolában. Az intézmény bázisiskola lett, azaz a megye pedagógusai betekintést nyerhettek az oktatási módszerekbe. A nyelv és énekórák mellett népszerű volt az úszás oktatás is. A tervek szerint tavasszal újabb szakmai napot tartanak az iskolában.

Angol óra a Kodály Zoltán Általános Iskolában. A beszéd és íráskészség fejlesztése volt a cél internetes profil készítése során. Különleges volt a tanóra, mert pedagógusok is ott ültek a teremben. A megye különböző pontjairól érkeztek a szakmai napra, és a témaválasztás is eltért a szokásostól. A gyerekek ugyanis rendszeresen használják az internetet.

- Az internet használatára illetve annak veszélyeire angol órán is fel kell hívnunk a gyerekek figyelmét. De fontos az is, hogy megtanulják, hogyan kell helyesen létrehozni egy profilt, vagy egy bemutatkozó szöveget megírni idegen nyelven – mondta Ágoston Gyöngyi pedagógus.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

 

Magyarországon több száz olyan oktatási intézmény van, mely Bázisiskolai címet kapott. A
Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola idén tavasszal részesült az elismerésben. 2017. januárjában hirdette meg az Oktatási Hivatal a bázisiskolai-pályázatot, amely felkeltette a zene tagozatos általános iskola pedagógusainak figyelmét. Egy nevelőtestületi értekezleten döntöttek a tanárok arról, hogy a kezdeményezés mellé állnak. Az iskolában több szaktanácsadó dolgozik, ők angol, magyar, matematika és tanító szakosak.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

 

Ősszel és tavasszal szakmai napon mutatják be oktatási és nevelési módszereiket a pedagógus kollégáknak. Az első alkalomra több mint hatvanan érkeztek a megye különböző pontjairól. Az angol és magyar óra mellett az úszás oktatást is megtekinthették az érdeklődők.

- Nálunk minden évfolyam heti rendszerességgel jár úszni, ez egy speciális oktatási forma, és a bázisiskoláknak ez is feladata, hogy erre felhívja a figyelmet. Szintén speciális az ének oktatás, Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy mutatja meg egy-egy ilyen szakmai napon, mi is az a nyíregyházi csoda – mondta Baloghné Németh Szilvia a Kodály Zoltán Általános Iskola intézményvezetője.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

 

Az énekoktatás világhírű az iskolában, rendszeresen érkeznek külföldről is csoportok, hogy elsajátítsák a módszereket. A következő napokban Japánból jön egy több mint húsz fős delegáció, de voltak már Kanadából, Koreából és Kínából is karnagyok illetve diákok a Kodályban.

Dankó László