Újabb körforgalom Nyíregyházán – Tanévkezdésre elkészülhet az új csomópont a Kállói úton
Fotó: Szarka Lajos

Tanévkezdésre elkészülhet a Kállói út – Tünde utcai körforgalom. A munkálatok a tervek szerint haladnak, ebben az évben pedig még a Stadion – Vasvári Pál – Hímes utcai csomópont fejlesztése is elindulhat. A Kállói út a beruházás idején végig járható marad, viszont jövő hét végétől várhatóan egy sávon halad majd a forgalom.

Április közepén kezdődtek a munkálatok a Kállói úton, elkezdték építeni az új körforgalmat ezen a forgalmas szakaszon. Napközben itt mindig nagy a forgalom, mivel a városból sokan ezen az úton indulnak el az autópálya felé, a Déli Ipartelep közelsége miatt a kamionos forgalom is számottevő, illetve a Borbányán élők is ezen az úton tudnak bejutni a belvárosba. A csomópont fejlesztése lehetővé teszi majd a még biztonságosabb és gyorsabb haladást.

Új körforgalom

„Jelen pillanatban a közművek kiváltásán dolgozik a kivitelező, ivóvíz-, gázvezetéket, villamosenergia-kábeleket kell majd cserélnie, ez néhány napon belül elkészül és akkor utána, mikor ezekkel végzett, elkezdi majd a körforgalomnak a pályáját építeni, aztán aszfaltozás következik és szeptemberre befejeződik a projekt. A projekt nemcsak a körforgalom kialakítását, hanem a közvilágítás megújítását is magában foglalja, illetve egy buszmegállópár is épülni fog majd a beruházás részeként” – nyilatkozta Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője a hétfő délelőtti bejáráson.


Folyamatos a fejlesztés

A csomópontok fejlesztése kiemelt program a város infrastrukturális beruházásai között, tavaly összesen három új körforgalom épült Nyíregyházán, de az elmúlt években már összesen 13 csomópont lett biztonságosabb a város különböző pontjain. A Kállói út – Tünde utcai kereszteződésben a tervek szerint már tanévkezdésre, szeptember elejére befejeződhetnek a munkálatok és még ebben az évben elindul a Stadion – Vasvári Pál – Hímes utcai körforgalom építése.

Egyre több az autó

A városban a folyamatos fejlesztésre azért is van szükség, mert csak az elmúlt három évben tízezer új autót helyeztek forgalomba.

„Fontos kiemelt programunk a nagykörút bezárása, ennek a közbeszerzését kivitelezésre kiírta két hete a NIF, ezt is velük együtt, partnerségben fogjuk megvalósítani. Nagyon remélem, hogy ősszel elindul az az építkezés is, és egyébként az idén kész lesz remélhetőleg a régóta húzódó intermodális csomópont, vasúti pályaudvar környékének a terve, valamint a Tokaji úti aluljáró terve is, tehát ezek is nagyon fontos infrastruktúrafejlesztések” – közölte Nyíregyháza polgármestere, dr. Kovács Ferenc.


Forgalomkorlátozás

Az ideiglenes forgalmirend-változások miatt kérik az autósok és a gyalogosok türelmét és megértését, ne megszokásból közlekedjenek a következő hetekben a Kállói úton. Az ott dolgozók biztonsága érdekében tartsák be a sebességkorlátozásokat és figyeljék a kihelyezett KRESZ-táblákat. A NIF tájékoztatása szerint a Kállói úton a beruházás idején folyamatos lesz a forgalom, várhatóan jövő hét végétől viszont már csak egy sávon lehet majd haladni. A Nyíregyházát érintő infrastrukturális fejlesztésekről, a tervekről és a kivitelezések jelenlegi állásról a kedd esti Nyíregyháza Most című műsorunkban láthatnak egy hosszabb összefoglalót.

Kapcsolódó galéria

Kállói úti körforgalom építkezés 2021 05 17