Újabb gyermekelőadás a nyíregyházi színpadon
A Pöttyös Panni című mesét mutatja be a Móricz Zsigmond Színház társulata. A zenés játék Szepes Mária mesekönyv-sorozata alapján készült. A darabbeli kislány álmában egy holdbéli utazást tesz, ami után meggyógyul. Az előadást április 4-én mutatják be a MŰvész Stúdióban.

A mese főszereplője, Panni, a kislány bárányhimlős lett. Telis-tele van piros pöttyökkel, amelyeket folyton vakargat. Ahhoz, hogy meggyógyuljon, a Holdra kell feljutnia, ahol a Mágikus Holdpor eltűnteti a viszkető piros pöttyöket. De a Holdra feljutni nem könnyű, Panninak előbb meg kell találnia Ükükapa pöttyös esernyőjét, amit sok-sok évvel ezelőtt egy ládikóban rejtett el.
A Pöttyös Panni című zenés mesejátékot játssza a Móricz Zsigmond Színház társulata. A darabot Szepes Mária mesekönyv-sorozata nyomán Kardos Tünde, és az előadás rendezője, Sipos Balázs írta.
– Elsősorban az volt a célunk, hogy minél több játékos, szórakoztató, szellemes színházi szituációt teremtsünk, amit élvezetes nézni, játszani, és valamit megmutat a színház sokszínűségéből és játékosságából is – mondta Sipos Balázs, egyetemi hallgató, az előadás rendezője. – Szerintem nagyon fontos a 3-6 éves gyerekek számára, hogy ráérezzenek, hogy a színház egy játék.

További képekért kattintson a fotóra!

A mesében Pöttyös Panni nagymamája jól tudja, hogy a pöttyös esernyőt csak az álmainkban lehet megtalálni. A kislánynak aludnia kell, és ahhoz, hogy álombéli kalandja sikerrel járjon, sok akadályt kell leküzdenie. Ebben persze nincs egyedül, segítségére sietnek álombéli és valódi barátai. A kislány, természetesen meggyógyul, így vidámsággal ér véget a darab.
– Az egy mondanivalója lehet a mesének, hogy a betegség nem feltétlenül egy szörnyű dolog – mondta Bende Kinga, aki a mesében Pöttyös Panni szerepét játssza. – Fel lehet úgy is fogni, hogy meg fogunk gyógyulni belőle, és arra kell törekedni, hogy minél hamarabb meggyógyuljunk.
A Pöttyös Panni, avagy egy holdbéli utazás igaz története című mesét április 4-én mutatják be a nyíregyházi színészek a MŰvész Stúdióban.

F.A.

Fotó: Kohut Árpád