Újabb fordulót rendeztek a vízilabda bajnokságban

Az Észak-keleti Területi Gyermek IV. Bajnokság középszakaszának második fordulóját rendezték Budapesten a Komjádi Uszodába. Két csapattal szerepeltünk. Az AQUA SE az A csoportban, az NYVSE a B csoportban volt érdekelt két-két mérkőzésen.
Az AQUA meggyőző játékkal verte a Debrecent. A harmadik negyed végén már 11 : 3-ra vezettünk, a végén kicsit fegyelmezetlenebb védekezéssel alakult ki a 16 : 7-es AQUA győzelem.

- Jól játszottunk, csapatként vízilabdáztunk, mutatja ezt, hogy a 16 gólunkat 9 játékos szerezte. A védekezés pedig egészen kiváló volt – leszámítva az utolsó negyedet.
A második mérkőzésen megszenvedtünk a hazai környezetben jól játszó, és sokat úszó Vasassal. Az első két negyedben nem tudtunk gólt lőni, bár a helyzeteink megvoltak. A félidőben 4 : 0-ra vezetett a Vasas. Ebből a szinte lehetetlen helyzetből tudtunk fordítani 5 : 4-re, majd egy védelmi kihagyás után egyenlített az ellenfél. Az utolsó támadásunk a győzelemért sajnos már nem sikerült. A második játékrész, a küzdés, az eredmény megfordítása dicséretet érdemel, az első játékrész pedig nagyon sok tanulsággal szolgált, így remélem mindkettő a fejlődésünket eredményezi a jövőben.
Az NYVSE a sok hiányzó ellenére is győzni tudott egy szoros mérkőzésen, a szívósan játszó Zemplén ellen. Mindkét csapat győzelemre játszott, így változatos mérkőzés alakult ki. A csapat mind védekezésben, mind támadásban elfogadhatót nyújtott.
Az Aquaworm 2011 elleni meccsre sajnos nem maradt elég energia. A második félidőre elfogytunk, erőben is és a játékos számot tekintve is. A félidei vezetést követően (6 : 4) egyenlített, majd vérszemet kapva vezetést szerzett ellenfelünk. Ezt a ritmusváltást nem tudtuk követni. Megérdemelten nyertek.


Összességében hasznos 4 mérkőzést játszottak a nyíregyházi fiatalok. Az AQUA SE bebiztosította 2. helyét az A csoportban az Eger mögött. Az NYVSE vezeti a B csooportot az Aquaworm 2011 előtt. –összegezte Éder Zsolt az AQUA SE utánpótlás rdzője. 

Eredmények:
CPVSE - AQUASE         7 : 16
Vasas SC - AQUA SE        5 : 5
NyVSE - Zempléni VK         9 : 8
NyVSE - Aquaworm 2011       7 : 10