Világbajnok salakmotoros tréningezik a héten a megyében

Bár az első versenyre még május 14-ig várni kell a Nagyhalász Speedway Ringen, a létesítmény már magához tért téli álmából. A napokban a villanyvilágítást tesztelték – drónfelvételeken pazar látványt nyújt a létesítmény – a következő napokban pedig külföldi motorosok edzenek a pályán. Nem is akármilyen versenyzők!  
Az ausztrál csapatvilágbajnok, GP futamgyőztes ausztrál Max Fricke is a szabolcsi pályán tréningezik. A 26 éves salakmotoros komoly eredménysorral rendelkezik, 2016-ban ötödik ausztrálként megnyerte az U21-es egyéni VB-t. Már abban az évben bemutatkozhatott a GP mezőnyben, ahol 2020-ban és 2022-ben is nyert nagydíjat, tavaly Varsóban lett első. Idén Angliában a Leicester, Lengyelországban a GKM Grudziądz csapatainak a versenyzője lesz. 
A lengyel csapat keddtől tesztel Nagyhalászban, Fricke mellett Mateusz Szczepaniak, Kacper Lobdzinski, Norbert Krakowiak – páros EB érmes -  és az orosz származású Gleb Chugunov is csütörtökig Nagyhalászban húzza a gázt. Utóbbi egy lengyel lányt vett feleségül, és már lengyel színekben indul. Szintén több alkalommal állt rajthoz GP versenyen, és Sayfutdinov és Artem Laguta csapattársaként 2018-ban és 2019-ben is első helyet szerzett a Speedway of Nation-s versenyen, de van VB bronzérme is. 

A lengyel csapat tagjai kedden (március 14.) és szerdán (március 15.) 10.00-14.00 óra között edzenek a nagyhalászi pályán. A tréninget bárki, ingyenesen megtekintheti. 
Igazi sztárok választották tehát felkészülési helyszínül a Nagyhalász Speedway Ringet, ahol május 14-én SEC Challenenge versenyt rendeznek.