Újabb felszerelést kapott a nyíregyházi kórház a koronavírus elleni küzdelemhez
Újabb felszerelést kapott a nyíregyházi kórház a koronavírus elleni küzdelemhez

Már a negyedik kamion hozott egészségügyi felszereléseket a koronavírus elleni harchoz a Jósa András Kórházba. Több százezer kesztyű, több tízezer maszk és arcvédő pajzsot vettek át az egészségügyi intézmény munkatársai a kórházparancsnokság jelenlétében. A kormányzati kommunikáció szerint hivatalosan 47 olyan beteget regisztráltak a megyében, aki igazoltan megfertőződött az új típusú koronavírussal.

Egy gombnyomásra előbukkant a hidraulikus rámpa, majd a teherautó sofőrje a raktérből egy kézi targonca segítségével elkezdte kipakolni az egészségügyi felszereléseket. A dobozokról kiderült, hogy  .a termékek Kínából származnak, de az angol felirat elárulta, hogy többek között kesztyűk, maszkok, arcvédő pajzsok érkeztek a Jósa András Oktatókórházba.  Az egészségügyi intézmény munkatársai segédkeztek a kipakolásban és ahogy eddig is a munkát a kórházparancsokság felügyelte. A szállítólevél szerint a koronavírus elleni védekezéshez több százezer, többnyire egyszer használatos eszközök érkeztek Nyíregyházára.

Ez már a negyedik kamion, ami egészségügyi felszereléseket hoz ide a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházba. Természetesen speciális felszerelésekről van szó, ami a koronavírus elleni védekezéshez szükséges. Megnéztem a szállítólevelet, egészen elképesztő számok vannak rajta, de az itt dolgozók azt nem mondják, nem olyan sok ez. A napi munkához ilyen mennyiségekre van szükség. Többek között 480 ezer kesztyű, több ezer szájmaszk érkezett. Olyan speciális maszkok, amelyek FFP2-es minősítésűek, amik képesek megszűrni a koronavírust is, így nagy biztonsággal tudják használni az egészségügyi dolgozók...

A kesztyűkből, maszkokból, arcvédő pajzsokból nem csak Nyíregyházára, hanem a mátészalkai és a fehérgyarmati kórházakba is jut. Az egészségügyi dolgozók elárulták, hogy ezekből fogy mostanában a legtöbb, így nagy szükség van arra, hogy a raktárakat alaposan feltöltsék. A koronavírus elleni harc Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is folytatódik. A kormányzati kommunikációs weblap szerint kedden 47 olyan páciens volt regisztrálva, akik a tesztek alapján megfertőződtek az új típusú koronavírussal. Közülük többen is kórházi ápolása szorulnak.  

 

 

Kapcsolódó galéria

Védőfelszerelések érkeztek a kórházba