Újabb felajánlás – Egy nyíregyházi cég műanyag arcvédő pajzsokat ajándékozott
Fotó: Szarka Lajos

Háromezer darab műanyag arcvédő pajzsot ajándékozott egy nyíregyházi cég az egészségügyben és a szociális területen dolgozók számára. A védőeszköz nagy segítség a szakembereknek, biztonságosabbá teszi számukra az ellátást. A jövőben akár az egész országot is elláthatja térítésmentesen a nyíregyházi cég ezekkel az eszközökkel.

Praktikus és akár egy perc alatt összerakható az az arcvédő pajzs, amelyet a Color Pack Zrt. készített az egészségügyben dolgozók számára Nyíregyházán. Az eszközöket különböző méretekre lehet beállítani, így bárki számára kényelmes viselet.

„Mi ezzel tudjuk segíteni itt a helyi közösséget. A kollégám, Koncz Gergő fejlesztette ki ezt az arcvédő pajzsot, ami egy 500 mikronos polietilén fóliából készül, abból vágtuk ki. Elég jól eltakarja az arcot minden irányból, és ami nagyon nagy előnye, hogy kis helyen elfér szállításnál, illetve nagyon egyszerű, nagyon praktikus, egy darabból áll, szuper könnyű összeállítani és nagyon olcsó az előállítási költsége” – közölte Zsukk László, a Color Pack Zrt. vezérigazgatója.

Országos szintűre nőhet a kezdeményezés

Péntek délelőtt ezer darab arcvédőt kapott a nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság, majd további 2000 darabot fognak leszállítani, azokból a szociális szférában dolgozók is kapnak. Zsukk László hozzátette, akár az egész országnak tudnak térítésmentesen ilyen eszközt biztosítani, ha találnak olyan multinacionális nagy cégeket, akik vállalják a további anyagköltséget. Ebben az esetben a nyíregyházi cég vállalja a pajzsok ingyenes elkészítését.

Fontos a szakemberek védelme

A segítséget Nyíregyháza polgármestere is megköszönte a pénteki átadón. Dr. Kovács Ferenc kiemelte, a védőeszközöket folyamatosan biztosítani kell, ezért is nagyon fontos a cég felajánlása.

„Mindenkinek fontos a védőfelszerelés, az egészségügyi dolgozóknak, a szociális rendszerben dolgozóknak és mindenkinek, akik személyes kontaktussal dolgoznak. Fontos, hogy egy nyíregyházi cég, a Color Pack egy ilyen jó megoldást talált. A nyíregyházi vállalkozások már eddig is nagyon komoly támogatást adtak, elsősorban az egészségügyi rendszerben dolgozóknak. A védőfelszerelések biztosítása nagyon-nagyon költséges és nem tudjuk, hogy meddig tart még ez a járványidőszak, de fontos az, hogy az egészségügyben dolgozók, akik leginkább veszélyeztetve vannak, minden szükséges védőeszközzel rendelkezzenek” – tette hozzá dr. Kovács Ferenc.

Csökkenthető a vírus terjedése

A műanyag arcvédő pajzsok nagy biztonságot jelentenek majd az egészségügyben dolgozóknak, közölte az alapellátási igazgató. A vírus terjedését megállítja vagy nagymértékben csökkenti a műanyag védőfelszerelés.

„Az összes alapellátásban dolgozó orvos és ápoló is kap egy ilyen védőpajzsot, aminek a segítségével biztonságosabbá tesszük az ellátást. Ezt fogjuk használni az alapellátási rendelőkben, az ügyeleti rendelőkben, a védőnők is fognak kapni, tehát minden egészségügyi dolgozó Nyíregyházán az alapellátás szintjén el lesz látva vele és rá lesz bízva szakmailag, hogy használja vagy mikor fogja használni” – közölte dr. Csikós Péter, a nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság vezetője.

Az arcvédőket már el is kezdték kiosztani az alapellátásban dolgozók körében, illetve az önkormányzati szociális ellátórendszer munkatársai számára.

Kapcsolódó galéria

Arcvédő pajzsok átadása