Újabb fejlesztési munkák zajlanak Nyíregyházán – 10 óvodai épület is megújul
Energetikai fejlesztések

Az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című nyertes pályázat segítségével közel 751 millió forintból újulhat meg több önkormányzati tulajdonú épület. A cél a hatékonyabb energiahasználat és a racionálisabb energiagazdálkodás elősegítése.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával a korszerűtlen épületek modernizációjának eredményeként az energiára fordítandó költségek jelentősen csökkennek majd. A beruházás során oktatási, szociális ellátást, valamint közigazgatási feladatokat biztosító intézményeket újítják fel. Korszerűsítik a külső homlokzati hőszigetelést, kicserélik a nyílászárókat, modernizálják a fűtést, emellett napelemeket is telepítenek. A Sója Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, a Bem József Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagintézmény, illetve a Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakgimnáziuma esetében elsőként a külső homlokzati hőszigetelést kezdték el, hogy az intézményekben zajló tanítást minél kisebb mértékben zavarják.

10 óvodai épület is megújul

Az Albérlők Házánál és az Éjjeli Menedékhelynél egy időben több munkafolyamat is elindult. Megújul a Polgármesteri Hivatal „A” és „D” épülete, itt a padlásfödém hőszigetelése már megtörtént. A nyílászárók cseréjére és a külső homlokzatkezelésre augusztus közepéig kerül sor. Idén további 10 óvodai intézményben is energetikai korszerűsítési munkák kezdődtek. Megújul az Eszterlánc Északi Óvoda Nyitnikék Tagintézménye, a Csillagszem Tagintézménye, az Állomás úti Telephelye, a Gyermekek Háza Déli Óvoda Felsősima Telephelye, a Mandabokor Telephelye, a Manóvár Tagintézménye, a Butykatelep Telephelye, valamint a Tündérkert Keleti Óvoda Százszorszép Tagintézmény kis és nagy épülete, a Koszorú úti Telephelye és az Élet úti Telephelye.