Újabb faültetés Nyíregyházán – 55 darab fát ültettek az új nyírszőlősi kondipark mellett
Fotó: Trifonov Éva

Újabb fákat ültettek el Nyíregyházán, ezúttal az új nyírszőlősi sportparkban. A polgármesteri fásítási program évek óta tart, ennek köszönhetően egyre zöldebb és egészségesebb a város. Az új kondiparkkal együtt összesen már 27 helyszínen lehet ingyenesen sportolni Nyíregyházán.

Nyírszőlősön folytatódott szerda délután a polgármesteri fásítási program, a nyírszőlősi sportparkban összesen 55 fát ültetett el a városüzemeltetési társaság.

„Ezek közül kislevelű hárs, korai juhar, Kopecky nyár és keskenylevelű kőris kerül kiültetésre. Szeretnénk ezzel még jobban megnövelni a városi zöldfelületek nagyságát, még élhetőbbé, még szebbé, még tisztábbá tenni a város levegőjét” – mondta Petró Árpád, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Számtalan helyszín

Az elmúlt időszakban a Kossuth utca – Sarkantyú utca kereszteződésében, a Bujtosi Városligetben, a jósavárosi Robinson dombon és a Malomkertben, a másik új kondipark mellett is ültettek el fákat Nyíregyházán. A fásítási program jó ideje tart, csak ebben az évben már több mint száz új fával gazdagodott Nyíregyháza zöldfelülete.

„Nem kicsik ezek a facsemeték, tehát úgy gondoljuk, hogy könnyen, gyorsan szárba szökkennek és itt egy nagyon szép ligetes park fog kialakulni. Én azt érzem itt, Nyírszőlősben, a közösségi parkban, hogy fokról fokra építkezünk, mindig egy picit hozzá tudunk tenni a meglévő attrakciókhoz, amit elmondhatom, hogy velem az élen, a nyírszőlősiek nagyon aktívan használnak. Én is le szoktam járni, focizni a saját gyerekemmel, unokámmal játszani. Egy igazi családi park kezd itt kialakulni Nyírszőlősben, és az a célunk, hogy ezt fejlesszük tovább” – nyilatkozta Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere.

27 kondipark

Ez a nyírszőlősi a legújabb kondipark a városban, összesen már 27 helyszínen van ehhez hasonló Nyíregyházán.

Ezek a típusú parkok 15 elemből állnak, összesen 150 négyzetméteren tudnak mozogni a sportolni vágyók. A nyírszőlősi kondipark mellé egy rekortán futókört is építettek.