Újabb eszközöket kaptak a Járási Hivatalok, mint a Helyi Védelmi Bizottságok működtetői

A nagyobb, szélesebb nyilvánosság részére kevésbé látványos módon, de folyamatosan vannak feladatok, gyakorlatok, valamint adatgyűjtések, amelyek azt segítik, hogy egy-egy veszélyhelyzet esetén hatékonyan tudjunk beavatkozni. Ezek az eszközök pedig azért kellenek, hogy a kollégák, akik a felkészüléshez szükséges, adminisztratív háttérmunkát végzik, sokkal jobb feltételekkel tudják feladataikat ellátni, mint korábban.

A Megyei Védelmi Bizottság évek óta folyamatosan technikai eszközökkel és felszerelési tárgyak, informatikai eszközök beszerzésével támogatja az irányítása alá tartozó 13 helyi védelmi bizottság munkáját. A célzott támogatás felhasználási köre a helyi védelmi képességek fejlesztése, a munkakörülmények javítása, anyagi-technikai háttér biztosítása.

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Andrási Beáta, a Nyíregyházi Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese elmondta:

A Nyíregyházi Járási Hivatal Helyi Védelmi Bizottsága egy digitális fényképezőgépet kapott, így katasztrófahelyzet esetén képekben is tudjuk rögzíteni a történteket és később akár rekonstruálhatjuk, hogy mi történt, miben nyújthatunk még segítséget.

Román István kormánymegbízott, a Megyei Védelmi Bizottság elnöke adta át az 1,3 millió forint összértékű eszközöket, többek között szünetmentes tápegységeket, projektorokat, fényképezőgépeket a bizottságok elnökeinek, képviselőinek.

 

Dér Vivien