Újabb EB futam a megyében - salakmotorban is rangos verseny lesz nyáron

 Május 25-én igazi világsztárok érkezhetnek a nagyhalászi Speedwayringre. Itt rendezik a salakmotoros EB egyik kvalifikációs versenyét. Tavaly Emil Sayfutdinov is starthoz állt ugyanezen a megmérettetésen, és most is várható, hogy Grand Prix sztárok is indulnak. Évről évre egyre nagyobb a presztízs értéke az EB-nek, így idén is öldöklő csata várható az EB döntőkbe való kvalifikáció során, hiszen a nagyhalászi lesz az utolsó próbatétel azon vaspapucsosoknak, akik a 4 fordulós sorozatban részt akarnak majd venni. A pálya minden komoly nemzetközi előírásnak megfelel, a szervezők pedig bíznak abban, hogy sok néző látogat majd ki a versenyre.

- Bízom abban, hogy teljesen megtelkik a lelátó, 3-4 ezer nézőre számítunk. Nyíregyháza komoly salakmotoros múlttal rendelkezik, itt nagyon szeretik a sportágat, Nagyhalász pedig közel van. De jönnek szurkolók a szomszédos megyékből is. A pályán már elkezdődtek a munkálatok, érkezik a friss salak, megkezdődik a ring "felöltöztetése" ahogy mi hívjuk. Komoly előírásoknak kell megfelelnünk, de minden feltétel biztosított, hogy jó versenyeket rendezzük - mondta Albók József, a Nagyhalász Motorsportjáért Egyesület elnöke. 

Július 6-án ismét EB kvalifikációs rendeznek az oválon, ekkor az U21-es EB selejtező egyik házigazdája lesz a szabolcsi pálya. Cseh, lengyel, német, orosz, szlovén és magyar motorosok állnak rajthoz a versenyen. A salakmotoros idény már áprilisban elkezdődik, ekkor egy magyar bajnoki verseny lesz a megyében, de egyeztetés alatt van egy nemzetközi futam is.

Dankó László