Újabb Aqua SE nevelés debütált a vízilabda Bajnokok Ligájában!

Értékes győzelmet aratott a múlt szombaton a vízilabda Bajnokok Ligájában a Szolnok Dózsa csapata a B-csoportot eddig veretlenül vezető horvát JUG Dubrovnik ellen.  A mérkőzésen játéklehetőséget kapott nyíregyházi nevelésű Pethe István is. A 18 éves jobbkezes játékos az Aqua Sport Egyesületnél tanult meg úszni és vált tehetséges vízilabdássá Urbin Tibor és Kántor Gábor keze alatt.

Istvánra két éve figyelt fel és szerződtette a BL győztes Tisza parti gárda. Eleinte az ifjúsági csapatban kapott játéklehetőséget majd egyre gyakrabban lehetett látni az olimpiai és világbajnokokkal teletűzdelt felnőtt csapat bajnoki mérkőzésein is. István most egy újabb szintet lépett felfelé, amikor a szombati mérkőzés előtt megtudta Zsivko Gocics edző a csapatba jelölte, hiszen két világklasszis játékosa Andrija Prlainovics és Kis Gábor is sérülés miatt kénytelen kihagyni a JUG elleni mérkőzést. István nem ijedt meg a lehetőségtől és remekül helytállt a mérkőzésen hozzásegítve csapatát az értékes győzelemhez.

Az idén 15 éves Aqua Sport Egyesület történetében Csiszár Boldizsár (ZF Eger) után Pethe István (Szolnoki Dózsa) a második olyan saját nevelésű játékos, aki új klubjával a hazai bajnoki és kupameccsek mellett Európa legrangosabb kupájában szerepelhet.

 A mérkőzés végeredménye:

Szolnoki Dózsa–Jug Dubrovnik (horvát) 10-7 (2-2, 4-2, 3-2, 1-1)
Gólszerzők: Alekszics 3, Zalánki 3, Bátori 2, V. Rasovics, Lazics, ill. Papanastasiou 3, Fatovic 2, Jokovic, Zuvela

 Fotók: Szolnoki Dózsa/Facebook