Új vezetés és új stáb a férfi kézilabdásoknál - Több fiatal is lehetőséget kap a csapatban

Új szakmai stábbal vág neki a következő idénynek a nyíregyházi férfi kézilabda együttes. A csapatban több saját nevelésű fiatal kap majd lehetőséget, az edzői párost pedig korábbi játékosok alkotják. 

Nem sikerült jól az elmúlt szezon a férfi kézilabdások számára. A csapat a kiesés elkerüléséért küzdött, amikor a járvány miatt befejeződött a szezon. Azóta több tárgyalást folytatott a Nyíregyházi Sportcentrum vezetése, és a váltás mellett döntött. A szakágat a jövőben Medve Róbert irányítja, aki eddig az utánpótlásért felelt. A keretben is több változás lesz, több saját nevelésű fiatal kap lehetőséget. 

- A kosarasok példája mutatja, hogy a helyi kötődésű fiatalokra lehet építeni, ez a célunk a kézilabdásoknál is. Bízunk abban, hogy hasonlóan sikeresek lesznek - mondta Kőhalmi Richárd, a  Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. 

Edzői poszton is van változás, a felkészülést már Tarnavölgyi Gergely és Kerekes Tamás vezénylik. Mindketten meghatározó tagjai voltak korábban játékosként az NB-I-ben szereplő nyíregyházi együttesnek, az elmúlt években pedig az utánpótlásnál dolgoztak. 

- Bízunk abban, hogy egy szerethető csapatunk lesz, helyi szakemberekkel. Kerekes Tamás és Tarnavölgyi Gergely jól ismeri a játékosokat, utóbbi a keret néhány tagjának csapattársa is volt - mondta Mohácsi Máté, az Élsport Kft. ügyvezetője.  

A felkészülés július 27-én kezdődik, és a bajnoki rajtig több edzőmérkőzést is játszik a csapat. A cél a biztos bennmaradás az NB-I/B-ben.