Új trendek a pincér szakma oktatásában
Az Új trendek a gasztronómiában című rendezvénysorozat keretein belül a szakácsok és a cukrászok után a pincér szakma újdonságait ismerhették meg az ezen a területen dolgozók. A Hotel Koronában megtartott konferencián a szakoktatókon kívül a szakmában dolgozók, a tanulók és a terület iránt érdeklődők is tájékozódhattak a gasztronómiában alkalmazott új irányzatokról.
Változások a számonkérésben
Tóthné Medved Zsuzsanna, az MNGSZ Nyíregyháza és Környéke Regionális Szervezet elnöke azt mondta, a továbbképzés kiemeli azokat a változásokat a pincér szakmában, amit mindenféleképpen nyomon kell követni. Hozzátette, léteznek számonkérési pontok, szintvizsgánál és szakvizsgánál egyaránt, ezért nagyon fontos az, hogy egységesen készítsék fel az oktatók a diákokat, illetve akik vizsgáztatni mennek, azok is egységesen kérjék számon a vizsgakövetelményeket.
Új szabályok
A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Schnitta Sámuel albizottsága, amely a pincér szekciót képviseli, kidolgozott egy új szabályrendszert, amelyet ismertettek a továbbképzésen.
Dévai Zoltán pincér fontosnak tartja, hogy megismerjék az új trendeket és ezeket át tudják adni a tanulóknak.
Roadshow
A rendezvénysorozatot követően országos roadshow várja a gasztronómia területén dolgozókat, amit az Országos Gasztronómiai Szövetség a megyei szervezetekkel együtt valósít meg.
M. E.