Új székhelyet avattak – Cél a jobb megközelíthetőség
Új székhelyét avatta a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete és Jelnyelvi Tolmácsszolgálata. A Tiszavasvári úton lévő Esélycentrum után február elejétől a belvároshoz közel, a Bethlen Gábor utca 43. szám alatt fogadják a szakemberek a klienseket.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében mintegy 400 hallássérült tagja van a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének, de a 2011-es népszámlálási adatok alapján ettől jóval több olyan ember él a megyében, akinek problémái vannak a hallásával. Őket segíti a megyei szervezet, akik a Tiszavasvári úton található Esélycentrumból költöztek a könnyebb megközelíthetőség érdekében új irodájukba, a Bethlen Gábor utca 43. szám alá.

[video]

KÖZELEBB A BELVÁROSHOZ

Dóczy Anita, a SINOSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének titkára a Nyíregyházi Televízió Híradójának azt mondta, új irodájuk a belvároshoz közelebb van, megközelítése egyszerű. Ez indokolta költözésüket.
A megyei szervezet a tagság életét irányítja: programokat szerveznek, esélyegyenlőségi tanácsadással és jogsegély szolgáltatással várják a klienseket, de jelnyelvi tolmácsokat is itt igényelhetnek az érintettek.

További képekért kattintson a fotóra!

Ormódi Róbert, SINOSZ ügyvezetője kifejtette, a szervezet segíti a megyében élő hallássérültek életminőségének javulását, de a tagsággal is járnak kedvezmények. Ezt a www.sinosz.hu oldalon tekinthetik meg az érdeklődők.
A SINOSZ Megyei Szervezetének új telephelyén egy klubszoba is várja a tagokat, ahol a szervezett programokon kívül szabadidős tevékenységre is van lehetőség. A Bethlen Gábor utca 43. szám alatti új irodában kedden fél 1 és fél 4 között, valamint csütörtökön 9-től 12 óráig várják a klienseket. A 06-42/401-621 vagy a 06-70/708-7019-es telefonszámok valamelyikén pedig az ügyfélfogadási időn túl kérhetnek segítséget a tagok.

M. E.

Fotó: Trifonov Éva