Új sétány épül a Parkfürdő mellett

Félméteres magasságba emelkedő aknafedlapok tarkítják jelenleg az élményfürdőtől a felújított parkolóig vezető sétányt. A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. már régóta tervezi, hogy ezeket a kényszerből megépített betonkockákat kiváltja, és az itt lévő, jobb sorsra érdemes gyalogutat megszépíti. Mivel egy új csapadék- és szennyvízelvezető csatorna építése kezdődött el a fürdő területén, elhárult az akadálya az aknafedlapok lesüllyesztésének is. Podlovics Roland vezérigazgató azt mondja, nem csak az összképet romboló betonkockák tűnnek el. Kiszélesítik és átalakítják a sétányt.

– Vadonatúj, térkövezett sétány lesz, utcabútorokkal, emellett padokat, hulladéktárolókat, kandelábereket helyezünk át. Az egész terület ki fog tágulni, kerítést is áthelyezünk majd. Tehát itt elég komoly mélyépítési munkálatok lesznek, amelyek a gyalogosforgalom semminemű beengedését nem teszik majd lehetővé. Ez idő alatt kérik a lakosság türelmét – mondta Podlovics Roland.

Az új sétány építkezései előreláthatólag június végéig tartanak. Addig egy kis kerülőt kell majd tenniük a gyalogosoknak és a bicikliseknek: a Berenát utcát és a Sóstói utat kell igénybe venniük. Podlovics Roland arról is beszámolt, hogy az új parkoló sarkánál lebontják a jelenlegi kerítést, és egy kívülről megközelíthető büfé is megnyílik a parkoló, illetve a sétány mellett. A felújított járdát kamerák pásztázzák majd, amelyek remélhetőleg visszatartó erőként szolgálnak a vandálok ellen.

Z. Pintye Zsolt