Új MR-készülék a Jósa András Oktatókórházban – Befejeződött egy újabb fejlesztés

 

 

Ünnepélyes keretek között zárult le a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórháza és Egyetemi Oktatókórház „Onkológiai diagnosztikai eszközök fejlesztése Nyíregyházán” című projektje. A projekt keretében beszerzésre és beüzemelésre került egy új MR készülék.

A Pólus Projekthez kapcsolódik

A legfontosabb, amit kiemelnék, a Pólus Projekt, amit elkezdtünk hét évvel ezelőtt. Ez a program nem áll meg, ennek egy újabb fontos lépése ez az MR készülék, ami már a második. Elsősorban azok értékelik, akik használják, orvosok, asszisztensek, hiszen ők dolgoznak vele, másodsorban a betegek, akiknek ide kell jönniük.

– mondta el dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Trifonov Éva

A projekt sikeres befejezésével lehetőség van arra, hogy a daganatos megbetegedés miatti halálozás csökkenjen, illetve hozzájárul az ellátási területen élő, onkológiai ellátásra szorulók kivizsgálásának stabil diagnosztikai hátteréhez, a betegek életben maradási esélyeinek a növeléséhez, valamint a kórház által működtetett infrastruktúra költséghatékonyabb működtetéséhez.

Egy csodálatos karácsonyi ajándék

Ez egy csodálatos karácsonyi ajándék az intézményünknek. Nagyon régen készülünk erre a második MR készülékre, hiszen az onkológiai munkának ami itt folyik, ez az egyik biztosítéka, hogy megfelelő legyen a képalkotás a daganatok fölismerésében, illetve a daganatok utáni nyomon követésben.

– fejtette ki dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

Az MR-berendezés, mindamellett, hogy a kor követelményeinek megfelelő pontos és éles képet alkot, ezzel hozzájárulva a helyes diagnózis felállításához, a kórházban idáig egyedüliként használt MR-készülékhez képest nagyobb komfortot is biztosít a betegek számára.

Csökkenhet az előjegyzési idő

Térerejét tekintve ugyan olyan, mint a másik készülékünk, amiben lényegesen különbözik, az a nyílásnak a mérete. Eddig nagy testsúlyú betegeket nem tudtunk eddig vizsgálni. Illetve ami még fontos, hogy nagyon nagy az igény ezekre a vizsgálatokra és egy géppel ezeket az igényeket már nem tudjuk kiszolgálni, úgyhogy lehetőségünk nyílik arra, hogy a betegvizsgálatok számát növeljük, illetve a várakozási időt tudjuk csökkenteni.

– nyilatkozta dr. Baranyai Beatrix, a Jósa András Oktatókórház Radiológiai Osztályának osztályvezető főorvosa.

Az új MR készülékkel 2018 év elején kezdik meg a gyógyító munkát.


Kanócz Rita