Új lehetőség: új tanári diploma akár állami finanszírozással!

Egy törvénymódosítás új lehetőséget nyújt azon diplomások számára, akik korábbi felsőoktatási tanulmányuk során felhasználták az államilag támogatott féléveket, ők 2023 őszén induló egyes tanári mesterszakok esetében további államilag finanszírozott féléveket is igénybe vehetnek.

Módosult ugyanis a támogatási idő számítása egyes tanári mesterképzési szakok esetében. A Magyar Közlöny 2022. december 19-ei 209. számában jelent meg az egyes felsőoktatással, szakképzéssel és felnőttképzéssel összefüggő törvények módosításáról szóló 2022. évi LIX. törvény, mely olyan módon egészítette ki a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 47. § (6) bekezdését új f) ponttal, hogy a 2022/23. tanévtől a nem tanári osztatlan vagy mesterképzési szakkal párhuzamos tanárképzésre vagy a nem tanári osztatlan vagy mesterképzési szakot követően felvett tanári mesterszakra, valamint a 4 féléves tanári mesterszakra felvett hallgatók esetében a főszabály szerint tizenkét féléves támogatási idő számításakor nem kell figyelembe venni az e képzésben igénybe vett féléveket. A lehetőség a Nyíregyházi Egyetemre jelentkező leendő hallgatókra is vonatkozik, hiszen a több mint hatvanéves tanárképzési hagyománnyal rendelkező intézmény számos tanári mesterképzési szakot hirdet.

További részletek a www.nye.hu oldalon. Érdeklődni lehet a 06-42-599-416-os telefonszámon, illetve a felvi@nye.hu címen.

 

Forrás: Nyíregyházi Egyetem