Új közösségi színtere lett a Kertvárosnak – Játszótér, KRESZ park, transferközpont
Fotó: Szarka Lajos

Befejeződött a volt Vay Ádám laktanya területének rehabilitációja. A több mint 1,7 milliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően a volt parancsnoki épület átalakult, pihenőligetet, játszóteret és KRESZ parkot hoztak létre, emellett 332 darab fát és 13 200 cserjét ültettek el.

Átadták az új szabadidőparkot a Kertvárosban. Európai uniós pályázatból, több mint 1,7 milliárd forintból újult meg a volt Vay Ádám laktanya területe. A beruházás 163 ezer négyzetméternyi területet érintett, ahol XXI. századi, a helyszín korábbi jellegére utaló military játszóteret és KRESZ parkot hoztak létre.

A játszótér közelében mosdót építettek, megoldották a villamos energia ellátást, a közvilágítást, a csapadékvíz elvezetést és térfigyelő kamerarendszert építettek ki. A volt parancsnoki épület egy közel 900 négyzetméteres, 2 szintes Technológiai Transzferközponttá alakult.

Ez a terület egy 25 éve folyamatosan romló terület volt. Egy fekete folt itt a Kertvárosban, ezért nagyon indokolt volt a felújítása. Számos dolog valósult meg, hiszen az itt élőknek régi vágya volt, hogy egy közösségi színteret hozzunk létre. A központi része a játszótér és a KRESZ pálya, de ahogy jövünk ide, jól látszanak a sétányok, az utak, és a parkolók, amelyeket létrehoztunk.

– mondta el dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Több mint 1000 négyzetméteren alakítottak ki öntözőrendszert, 72 ezer négyzetméteren végeztek füvesítést, 332 darab fát és 13 200 cserjét ültettek el. Utcabútorokat helyeztek el, a pihenni vágyók részére pedig bográcsozó helyek, piknikezésre alkalmas terek, sétányok kerültek kialakításra.

Kapcsolódó galéria

Szabadidőpark megnyitó a Kertvárosban