Új kosárpálya a Törpe utcán
Fotók: Trifonov Éva

Új szabadtéri kosárlabdapályát alakítottak ki a Törpe utcán. A beruházás keretében kikerülő pályaburkolat és palánkok értéke 10 millió forint, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének köszönhetően valósulhatott meg.

 

Egy újabb kosárlabdapálya valósulhatott meg Nyíregyházán, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Szabadtéri Pályák Kihelyezési Programja keretében. Ez már a sokadik helyszín a városban, hiszen hasonlót alakítottak ki 2021-ben például a Bujtosi Városligetben is.

 

– Ez az elmúlt évek következő állomása, hiszen a szövetség programja keretében már három iskolaudvaron csináltunk hasonló műanyag borítású pályát, illetve a szabadtéri pályák kivitelezése is elkezdődött. Tavaly ilyenkor adtuk át júniusban például a Sitku Ernő emlékligetet a Bujtosi Városligetben, idén pedig Sallai Józsi bácsi emlékligetét, a Korányi–Eperjes tömbbelsőben. A Törpe utcai egy újabb állomás – mondta el Hornyák Enikő sportreferens.

 

A Törpe utcán egy 28 méterszer 15 méteres, műanyag borítású szabadtéri kosárpályát alakítottak ki 2 palánkkal (a palánkokat szombaton helyezik ki). Ezek értéke 10 millió forint, de az ehhez szükséges előkészítési munkákat a NYÍRVV Nonprofit Kft. 3,5 millió forintból, saját forrásból fedezte. Ezzel azonban nem ér véget a beruházás. A későbbiekben labdarúgókapukat is kihelyeznek, továbbá filagóriát építenek, ősszel pedig fásítási program is lesz. A szeptemberi Bringaváros így már egy megújult környezetben várhatja majd az idelátogatókat.

Kapcsolódó galéria

Új kosárlabda pálya épült a Törpe utcán