Új igazgató a múzeumfalu élén
Sokak számára nem ismeretlen dr. Szabó Sarolta neve, akit Nyíregyháza közgyűlése nemrégiben nevezett ki a Sóstói Múzeumfalu élére, hiszen az intézmény régi-új munkahelye az igazgatónak.

A Nyíregyházi Televízió Híregyháza című műsorában dr. Szabó Sarolta elmesélte, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Múzeumok Igazgatósága alkalmazásában 1980. augusztus 1-jétől állt. Mint etnográfus-muzeológus kezdte a pályáját a Jósa András Múzeumban. 1993–2004 között a Sóstói Múzeumfaluban, majd 2004–2008 között ismét a Jósa András Múzeumban tevékenykedett, mint megyei múzeumigazgató-helyettes. Ezt követően lett a nyírbátori Báthori István Múzeum vezetője 2008. július 1-jén és napjainkig töltötte be ezt a pozíciót. A Sóstói Múzeumfalu újonnan kinevezett igazgatója arról is mesélt, hogy korábban a megyei múzeumok igazgatóságához tartozott a megye valamennyi múzeuma, így ezek tevékenységét évtizedek óta ismeri. Az intézmények 2013-ban kerültek helyi önkormányzatokhoz. Ez a szervezeti átszervezés őt már Nyírbátorban érte.

Muzeológusként hajdan a Sóstói Múzeumfaluban munkája jelentős részét közönségkapcsolati tevékenység tette ki, melyre vezetőként is nagy hangsúlyt fektet majd, ahogyan a hagyományok felelevenítésére, ébrentartására is. És persze mindemellett új programok elindítása, a múzeumpedagógiai tevékenység tovább erősítése is a feladatok között van.