Új bölcsőde – Ősszel elkészül, jövő tavasztól várják a gyerekeket Nyírszőlősön

Őszre elkészül Nyíregyháza új bölcsődéje, tavasztól várják majd a gyerekeket Nyírszőlősön, a Kollégium utcán. Első körben egy 12 férőhelyes intézményt alakítanak ki az óvoda és az iskola szomszédságában. Nyíregyházán jelenleg közel húsz bölcsőde működik, ezek közül választhatnak a szülők.

Jó ütemben halad az építkezés a Kollégium utcán. A telt házzal működő óvoda és az iskola szomszédságában alakítják ki a város új bölcsődéjét.

Nagy volt az igény

Nyírszőlős egy dinamikusan fejlődő városrész, az elmúlt években egyre több család választotta otthonául, így az igény is hamar jelentkezett egy bölcsőde kialakítására. Az új intézmény azok számára is kedvező lesz, akik itt helyben dolgoznak és azoknak a szülőknek is, akiknek a belvárosban van a munkahelyük. Első körben egyelőre egy 12 férőhelyes bölcsőde működik majd itt, a Kollégium utcán. Várhatóan őszre elkészül a beruházás, a gyermekeket pedig jövő tavasztól várják.

Felújítások és bővítések

Az önkormányzat további intézményéiben pedig jelenleg is zajlik valamilyen korszerűsítés, illetve kapacitásbővítés.

Nyíregyházán bent, a városközpontban a Honvéd utcán is egy régen nagyon jól működő, közkedvelt bölcsőde az, amely teljes felújítást kap jelenleg és előkészítésben van az üzembe helyezése. Igyekszünk a férőhelyeket bővíteni, de nemcsak a belvárosban, hanem ahogy a jelen példa is mutatja, a külső területeken is. Arra számítunk, hogy ez segíti a munkába állást, ha többen telepednek le Nyíregyházán munkavégzés céljából az iparfejlesztéseknek köszönhetően, akkor ne legyen szűk a bölcsődei kapacitás. Ez egy óriási rendszer” – nyilatkozta Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere, a térség önkormányzati képviselője.

Bő a választék

A nyíregyházi önkormányzat kilenc bölcsődét működtet, de a különböző fenntartókkal együtt közel 20 intézmény közül választhatnak a megyeszékhelyen élők.

Az önkormányzat kötelezettsége az, hogy az ellátást biztosítsa, számunkra nagyon fontos az előzetes kalkuláció, hogy mikor és hogyan nyitunk meg egy bölcsődét. Ez egy nagyon fontos időszak az életünkben, hogy megjelenik két új helyszín és ez befolyásolni fogja a többi intézmény életét is. Nemcsak az a feladatunk, hogy kialakítsunk új intézményeket, azt szeretnénk, ha optimális szinten és jól működnének a bölcsődék” – tette hozzá az alpolgármester.

A nyírszőlősi bölcsőde építése mintegy 198 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósulhat meg.

Kapcsolódó galéria

Őszre elkészül, tavasztól várják a gyereket a nyírszőlősi bölcsődében