Új aszfaltburkolatot kapott a Kodály Zoltán utca

Átadták a felújított Kodály Zoltán utcát. A több, mint 40 éves aszfaltburkolat tönkrement, töredezett volt. A munkálatok során felmarták a régi burkolatot, szintbe helyezték az aknafedlapokat, rendezték a csapadékvíz elvezetést. Bocskai Péter, a NYÍRVV Nonprofit kft. ügyvezetője hozzáfűzte, 658 méter hosszan 608 tonna aszfaltot használtak fel, a beruházás 36,2 millió forintba került.

 

LAKOSSÁGI IGÉNY VOLT

 

A beruházással az ott lakók régi vágya teljesült, hiszen a helyi önkormányzati képviselőt többször megkeresték már a felújítás fontosságával. A Kodály Zoltán utcán nincs járda, az emberek gyalogosan is az úton közlekednek, ami már balesetveszélyes is volt.

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Horváthné dr. Veisz Katalin önkormányzati képviselő örömmel fogadta az újabb útfelújítást, hiszen a Jósavárosban 2014 óta megkezdték a rekonstrukciókat. Megújult már a Csaló köz és a Garibaldi utca, a jövőben pedig reménykedik a sikeres folytatásban.

 

645 MILLIÓS BERUHÁZÁS SAJÁT ERŐBŐL

 

Az útátadáson dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta, az önkormányzat idén saját forrásból 645 millió forintot fordított út- és járdaépítésre, valamint útjavításra. A városban hét utca korábbi földútja kapott új aszfaltburkolatot, és hat utcában cserélték le a régi aszfaltszőnyeget. Az útépítések és helyreállítások 375 millió forintba kerülnek, november végére valamennyi helyszínen befejeződnek a munkák. A polgármester fontosnak tartja, hogy ez már a negyedik év, amikor az önkormányzat folyamatosan épít, felújít utakat és járdákat. Ezzel komfortérzetet és közlekedésbiztonságot is javítanak. A munkát a következő években is szeretnék folytatni saját erőből, hiszen erre pályázati források nincsenek. A közlekedési csomópontok rekonstrukciójához, mint most a Kígyó és a Szegfű utcán viszont tudnak uniós forrásokat nyerni.

A nyári útjavítási program során meleg aszfaltos technológiával 39 utcát állított helyre a NYÍRVV Kft., amely 70 millió forintba került. A nagy felületű útjavítás szinte minden városrészt érintett, járdaépítési és helyreállítási munkák pedig Nyíregyháza 14 helyszínén zajlottak, és közel 200 millió forintból valósultak meg.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)