Ugyanazt a címert viseljük - A kicsik edzésén járt a Szpari
Fotó: Trifonov Éva

„Nagyapa! Ma jönnek hozzánk a focisták. Nagy focisták!” Így búcsúzott el reggel a Bozsik Akadémia egyik legfiatalabb játékosa a nagyszülőtől. Nem kellett csalódnia, délután ugyanis valóban ott voltak a gyerekek tréningjén az első csapat tagjai.  A Városi Stadionban ránézésre nehéz volt eldönteni, hogy felnőtt, vagy utánpótlás edzés van.

Öt korosztályhoz látogattak el a Nyíregyháza Spartacus keretének tagjai, ebből négy a stadionban dolgozott, egy pedig Örökösföldön. Mindegyik gyerekcsapathoz 2-3 labdarúgó, és a szakmai stáb egy-egy tagja csatlakozott. Így aztán Feczkó Tamás vezetőedző mellett Pintér László, Ambrusz Árpád, Balogh Zoltán és Murák László is ott volt, míg a játékosok közül Márkus Attila, Hamed Yasin, Amedome Godwords, Jánvári Gábor, Vass Patrik, Zamostny Balázs, Szokol Zsolt, Sztankó Dávid, Kovács Ádám, Pócsik Botond, Gengeliczki Gergő, Szabó Bálint, Nemes Milán és Banyoi Andrei is a kicsikkel edzett. Az U8, U9, U10, U11 és U12-es korosztályt látogatták meg. A játékosok között vannak, akiknek már van gyerekük, ők nagyon gyorsan megtalálták a közös hangot, Sztankó Dávid vagy éppen Szabó Bálint pedig nemrég még a másik oldalon állt, valamelyik utánpótlás együttesben szerepelt.

- Szeretnénk szorosabb viszonyt a Bozsik Akadémia növendékeivel, így korábban több fiatal játékos dolgozott már velünk, és olyan is volt, hogy a felnőtt keret tagjai jöttek el néhányan a kicsik edzésére. Klubot építünk, és reméljük pozitív hatással lesz a gyerekekre mindez. Nekem annak idején nagy élmény volt amikor gyerekként Czeczeli Károllyal vagy Kiss Miklóssal találkozhattam, remélem ez a mostani fiatalkora is motiválóan hat. Szeretnénk, ha a kicsik éreznék, hogy egy család vagyunk, legyen valaki 7 vagy éppen 32 éves – mondta Feczkó Tamás vezetőedző.

Szemmel láthatóan a felnőtt csapat tagjai is élvezték a találkozót, aláírásokat kértek tőlük, készültek a közös fotók. A gyerekek nagy szeretettel fogadták őket, és láthatják azt is, hogy szorgalmas munkával az utánpótlásból el lehet jutni a felnőtt együtteshez. Már a téli edzőtáborba is nyolc saját nevelésű labdarúgó utazott, és minden héten vannak olyan tehetségek, akik a felnőttekkel dolgozhatnak. Hogy ez mekkora plusz motivációt jelent, az gyerekenként változó, de Forgó Tamás például a közös edzés után a korosztályos bajnokin hatalmas gólt lőtt, Sarkadi Botond pedig szeretné, ha egyszer az ő nevével kezdődne a Szpari összeállítása. Az egyik 12 éves gyerek azt mondta az apukájának, azért edz, hogy jövőre meghívják a felnőtt keret edzésére. Mert volt már játékos az U13-as együttesből is az első csapat tréningjén.   

És ki tudja, talán pár év múlva ugyanaz a kisfiú aki ma nagyon várta a tréninget úgy köszön el otthon: „Délután később jövök, mert a felnőtt csapattal megyünk a gyerekek edzésére…”