Tyúklopásért börtön is járhat - apa és fia együtt mentek lopni
Fotó: Illusztráció

A Nyíregyházi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat apa és fia ellen, akik idén nyáron az éjszakai órákban egy tiszalöki udvarból loptak el 9 tyúkot, majd azokat feldolgozták és a fagyasztó szekrényükbe rejtették. Az apa többszörös visszaeső, ezért az ügyészség szerint börtönben a helye. 

Apa és fia 2020. június 24-én éjjel lopni indultak, ezért egy csípőfogót is magukkal vittek. Az éj leple alatt Tiszalök utcáit járták, amikor felfigyeltek a sértett házára. Úgy, hogy a házban lakók, ebből semmit sem észleltek, a hátsó drótkerítést kivágták, azon bebújtak, és a baromfiólból elloptak kilenc tyúkot. Az állatokat hazavitték, levágták, megpucolták, majd az újonnan vásárolt fagyasztó szekrénybe pakolták.

A húsnak még lefagyni sem volt ideje, amikor - nyomkövető kutya és biztonsági kamera felvételek alapján a rendőrök megérkeztek a vádlottak házához. A kutatás során először felfedezték az állatok megtisztításának nyomait, majd a fagyasztóban a vegyesen összerakott baromfihúst.

Az apa nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, ugyanis néhány hónapja szabadult a börtönből, ahová szintén lopás miatt került, mint többszörös visszaeső. Ilyen esetekben az ügyészség szigorúan lép fel az elkövetőkkel szemben, ezért vele szemben, ha az előkészítő ülésen beismer, 1 év börtönbüntetés kiszabását indítványozza, míg első bűntényes fiával szemben a pénzbüntetést is elegendőnek tartja. 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség