Tüzifaosztás Nyíregyházán

Elkezdődött a szociális tűzifa osztása a rászoruló családok számára. A NYÍRVV Nonprofit Kft. Tüzér utcai telephelyén az idei évben 5000 mázsa fa áll a hátrányos helyzetű családok rendelkezésére, amely az év során elvégzett faápolási, fakivágási és gallyazási tevékenység során gyűlt össze. A tervek szerint összesen 4000 mázsát a szociálisan rászorulók számára biztosítanak, 1000 mázsát pedig rendkívüli hideg időjárás esetére a krízishelyzetbe kerülő családoknak különítettek el.

 

MÁR 5 MÁZSA JUT CSALÁDONKÉNT

 

Keczkó János osztályvezető elmondta, a tűzifa készlet szigorú kezelése lehetővé tette, hogy a korábbi évekkel szemben a NYÍRVV-nek nem kell tűzifát vásárolnia, ráadásul több rászoruló számára nagyobb mennyiségű fát tudnak biztosítani. A tavalyi évben a kiosztható fa mennyiségét 3 mázsáról 5 mázsára tudták emelni.

További képekért kattintson a fotóra!

Az igényléseket a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központhoz kell eljuttatni, és az elbírálást követően a NYÍRVV Nonprofit Kft. központi telephelyén hétfőtől-csütörtökig, 8:00-14:00 óráig vehető át a tüzelőanyag. A Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központtal együttműködve sokkal szervezettebb lett a faosztás, így sikerül elkerülni a sorbanállást és hosszú várakozást. A fa elszállításáról az igénylőknek kell gondoskodniuk, az idős, mozgáskorlátozott emberek számára azonban a társaság kiszállítja a tűzifát. A külterületi városrészekben és bokortelepüléseken élők a távolság miatt sok esetben nem tudták megoldani a fa elszállítását, ezért a rászorulók számának megfelelő mennyiséget kiviszik ezekre a helyekre.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)