Turisztikai film Nyíregyházáról – Számtalan élményt kínál a város az ideérkező vendégeknek

Elkészült Nyíregyháza turisztikai filmje. Az imázsvideót Kassa régió idegenforgalmi szervezetével közösen készítette a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. Az egyik kisfilmben a nyíregyházi élményeket próbálják átadni, egy másik közös videóban pedig a magyar-szlovák térség turisztikai attrakcióit mutatják be.

Több mint húsz helyszínen, közel hatvan nyíregyházi kötődésű gyermek és felnőtt részvételével zajlott a város turisztikai imázsfilmjének forgatása. A szereplőket nyíregyházi sajtóorgánumokon keresztül toborozták, a felhívásnak köszönhetően megmozdult a város lakossága. A kisfilmek elkészítésében a város több intézménye, egyesülete és vendéglátóhelye is közreműködött. A videókat Kassa régió idegenforgalmi szervezetével, egy közös pályázatnak köszönhetően tudták elkészíteni. A rövidfilmek Nyíregyháza értékein és turisztikai attrakcióin keresztül élményeket próbáltak bemutatni.

Az volt a célunk, hogy olyan turisztikai imázsfilm készüljön, amelyet ha megnéznek a leendő, potenciális turisták, akkor felkeltsük a vágyat és az érdeklődést Nyíregyháza mint turisztikai célpont iránt” – mondta Furkóné Szabó Mariann, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Dinamikusan fejlődő turizmus

A turistaforgalom és a vendégéjszakák száma tíz éve dinamikusan fejlődik Nyíregyházán, ennek a növekedésnek a pandémia vetett véget, mondta Furkóné Szabó Mariann, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. Egy évtized alatt megduplázódott a városba érkezők száma. A koronavírus idején is az országos átlag fölött teljesített a megyeszékhely és az idei nyarat is jó eredményekkel zárhatjuk, bár a pontos adatokra még várni kell. A most elkészült videókat bárki megtekintheti a Visit Nyíregyháza Facebook-oldalán, illetve a Nyíregyházi Turisztikai Iroda YouTube-csatornáján is.