Turistacsalogatás mesterfokon: Rá sem lehet ismerni Sóstóra

Ünnepélyes keretek között adta át dr. Kovács Ferenc a város legújabb játszóterét. A híres magyar meséket idéző létesítmény a Csónak utca végén, a fenyőerdőben található. Az önkormányzat szerint a városlakók mellett a távolabbról érkező családok számára is kedvelt pihenőhely lesz.

A Sóstói-tó partján új csónakház is épült. A tervek szerint innen a hagyományos vízibiciklik mellett környezetkímélő, elektromos meghajtású hajókkal lehet majd csónakázni. Megújult a sziget hídja és maga a sziget is. A tó körül mindenütt új sétányok, ingyenesen használható napozók és sportpálya állnak rendelkezésre. Az Igrice kemping mögött a Vadász csárdáig lehet már sétálni, a futók pedig egy újabb, több mint fél kilométeres rekortánpályának örülhetnek.

– A nyíregyháziak apraja, nagyja – itt vagyunk a játszótéren, jöttünk a csónakháztól, illetve a szigettől – jól érezheti itt magát – mondta a polgármester. – Ehhez a szükséges infrastruktúra elkészült, és természetesen a turistákat is várjuk. Itt, ahol most állunk, egy nagyon elhanyagolt terület volt, papíron közpark, egyébként nem járt ide senki, egy gyalogút vezetett át. Ezt is elvégeztük. Közvilágítással és térfigyelő kamerákkal láttuk el, és törekszünk arra, hogy a látogatók biztonságban legyenek, és megmaradjanak ezek a játszóterek, parkok.

További képekért kattintson a fotóra!

A sétányok, parkok, sportlétesítmények építésére és felújítására több százmillió forintot költött a nyíregyházi önkormányzat. A cél az, hogy minél több turista és kikapcsolódni vágyó látogasson el a közelmúltban Nemzeti Gyógyhely címet is szerzett Sóstógyógyfürdőre.

– 2013-ban Nemzeti Gyógyhely lett a Sóstógyógyfürdő – mondta dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója. – A célunk az volt, hogy ezeket a közterületeket olyan állapotba hozzuk, hogy az ide érkező turisták és a helyi lakosok is aktívan tudják használni, és egy szép környezetben lehessen gyógyulva pihenni.

Sóstógyógyfürdő turisztikai fejlesztésére összesen 2,1 milliárd forintot fordított a nyíregyházi önkormányzat. Ebből a pénzből új gyógyászati szárny épült a helyi élményfürdőben, pálinkaház csalogatja a vendégeket, és jelenleg is tart a Nyíregyházi Állatpark új látványosságának, az Andok ösvényének az építése.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)