Túl az első edzésen a Szpari - Mintha most kezdődne az alapozás
Fotó:Trifonov Éva

Remek idő, és kitűnő pálya várta a Szpari keretét Örökösföldön, az első közös edzésen. Volt ideje regenerálódni a fűnek, hét hete nem járt a gyepen futballista. Kimondani is furcsa, hogy májusban az első edzésről kell beszélni. Pedig olyan, mintha a téli szünet után tértek volna vissza a játékosok. 

- Annyiban más mint télen, hogy most nincsenek új játékosok, mindenki ismeri a másikat. És persze jönnek a sztorik, kivel mi történt az elmúlt hetekben. Nagyon jó újra együtt lenni - mondta Kártik Bálint. 

Ő Gyurján Bencével tréningezett együtt a járvány alatt, a Darabos Balázstól kapott edzéservet hajtották végre, és sikerült olyan izmokat megerősíteni a szünetben, amelyben fejlődnie kellett. 

- Vigyázunk egymásra, az edzés előtt is mindenki a szabadban tartózkodott, nem az öltözőben. De persze a labdás gyakorlatoknál már nem erre koncentrál az ember, a sok futás és erősítés után furcsa is újra labdába rúgni - mesélte Gyurján Bence. 

Ketten hiányoztak az első edzésről, Györgyi Arthur hazament Romániába, ezért még karanténban kell lennie, Ásványi Balázs pedig az érettségi vizsgái miatt utazott haza. 

- Úgy látom a fiúkon, hogy nagy bennük a bizonyítási vágy. Ugyanez igaz a szakmai stábra is, így ha a kettő találkozik, abból rossz nem sülhet ki. Nem érzem tehernek, hogy nagy velünk szemben az elvárás, szeretnénk kihozni a csapatból a maximumot. A tervek szerint három hetet készülünk együtt a bajnokság folytatása előtt, reményeink szerint május végén már bajnokit játszani, várjuk a szövetség döntését - mondta Gálhidi György vezetőedző. 

Munkáját a szintén visszatérő Huszák Géza is segítette asszisztensdezőként, Sándor István és Ifj. Sándor István pedig a pálya széléről nézte a foglalkozást. Előbbi szakmai tanácsadóként, utóbbi scoutként dolgozik a csapat mellett.