Túl 280 meccsen - Féltávnál tart a Városi Kispályás labdarúgó bajnokság

Féltávhoz érkezett a Decathlon Konyha Möbel Városi Kispályás labdarúgó bajnokság. Több mint kétszáz mérkőzést vívtak az együttesek, és már csak néhány veretlen gárda van. Novemberben már a terembajnokság indul. 

Furcsán alakul idén a Decathlon-Konyha Möbel Városi Kispályás bajnokság. Egy több mint ötven éves hagyomány tört meg azzal, hogy az őszi-tavaszi bajnoki menetrend megváltozott a koronavírus-járvány miatt, így most ősszel fejezik be a csapatok az előző idényt. Az időjárás eddig kegyes volt a csapatokhoz, kevés fordulót kellett később pótolni. 

- Kitűnő mérkőzéseket láthattunk eddig, már csak néhány veretlen csapat van. Túl vagyunk 280 találkozón, és nagyon sportszerűek a játékosok. Az időjárás miatt volt, hogy halasztani kellett egy fordulót, de szinte azonnal pótoltuk is az elmaradt meccseket – mondta Dajka László főszervező.  

Jelenleg 115 csapat vesz részt a bajnokságban, és több meglepetés is született már. A járványhelyzet miatt fokozottan figyelnek a higiéniára, tilos a kézfogás, folyamatos a fertőtlenítés, és bár mérkőzés közben van testi kontaktus, a találkozók előtt és után mindenki betartja a szükséges távolságot. A szabadtéri szezon október végéig tart, majd 1,5 hét szünet után már indul a terembajnokság. 25 együttes már nevezett, és 40 gárdát fogadnak. Keddenként és szombatonként rendezik majd a találkozókat a Zrínyi Tiszavasvári úti csarnokában.