Tovább folytatja a törvénytelen plakátolást az ellenzék Nyíregyházán a Fidesz szerint

Mindenféle engedélyeztetés nélkül, törvénytelenül teleplakátolták a várost valakik az ellenzéki polgármesterjelölt arcképével a hétvégén – emlékezetett szerdai sajtótájékoztatóján Szilvási István. A Fidesz városi alelnöke hozzátette, vélhetően a felszólítás hatására a plakátok eltávolításra kerültek, ezzel szemben az ellenzéki polgármesterjelölt plakátlopással gyanúsítja a Fideszt.

Szilvási István jelezte, hogy az ESMA cég, mint a plakátok kihelyezésének jogtulajdonosa korábban felhívta a figyelmet, hogy senkinek nem adnak engedélyt politikai plakátok ingyenes kihelyezésére. Így a FIDESZ sem kapott, hanem mindegyikért fizetett, hogy kint lehessen. Szilvási István kérdésére az önkormányzat Hatósági Főosztálya közölte, hogy a jogtulajdonos felkérésére a vonatkozó jogszabályok alapján eltávolították a szabályellenesen kihelyezett plakátokat. Szilvási István kéri, hogy a plakátlopási ügyet, amibe saját magát keverte az ellenzék, ne használják hangulatkelésre, vagy a kormánypárt ellen, például álszent, a közösségi médiában közzétett bejegyzésekkel. A Fidesz városi alelnöke hozzátette, a tiszta választási kampányhoz hozzátartozik a mindannyiunkra vonatkozó törvények betartása is. Az eltávolított plakátok ugyanis nem voltak engedélyezettek, éppen ezért pont nem plakátlopásról van szó, ahogy ők állítják, hanem a törvénytelen cselekményük következményéről, mely kapcsán az ellenzék próbálja a felelősséget másra hárítani. Sőt, az eltávolított plakátok helyére újabbak kerültek, újra elkövetve a törvénysértést. A Fidesz nyíregyházi alelnöke kéri, legyen szívesek gondoskodni ezek eltávolításáról is, egyben újra megkért minden indulót, hogy tartsák be a törvényeket a kampányidőszakban is.

Szilvási István, a Fidesz nyíregyházi alelnöke kiemelte:

Eddig a törvények betartása a részünkről maximálisan megtörtént, viszont egy olyan versenyben, ahol az egyik félre vonatkoznak a szabályok, a másikra nem, azok az idők rég elmúltak, mostanában már nem ez a szokás. Emlékezhetnek még arra, hogy régi elvbarátaik, elődeik hogyan is játszották ezeket a választási játékokat. Új szelek fújnak, új idők járnak, legyenek szívesek betartani mindazt, ami mindannyiunkra kötelezően érvényes, és ne menjenek bele abba a fajta magukat mártírként beállító szerepkörbe, amely igazából az általuk megsértett törvények és a törvényes rend helyreállítását célozza.