Tovább bővülnek a város állatbarát szolgáltatásai

Nyíregyházán jelentős mértékben növekedett az állattartók száma, ez új kérdéseket és problémákat is felvet. Az önkormányzat célja, hogy az állattartás ne csak kihívásokkal teli feladat legyen, hanem minden nyíregyházi lakosnak örömet és pozitív élményeket nyújtson. Ennek érdekében ingyenes engedelmességi kutyasulit szervezett „Kutyázz Nyíregyháza!” címmel március 23-tól, ami a vártnál nagyobb érdeklődést mutatott.

Első tapasztalatok

Ismerőseinktől hallottunk a lehetőségről, hogy két alkalommal alapfokú képzést szerveznek az Árpád utcai kutyafuttatóban. Málnával részt vettünk mindkét alkalommal, és nagyon hasznosnak találtuk. Mivel Málna még csak hat hónapos, a szocializációja szempontjából fontos, hogy minél több kutyával találkozzon. Szerintem nemcsak számára, hanem nekünk, gazdiknak is remek lehetőség volt tanulni és tapasztalatokat szerezni a kutya képzésével kapcsolatban – mondta Turgonyi Zoltán, nyíregyházi lakos.

Az önkormányzat folyamatosan törekszik arra, hogy további lehetőségeket kínáljon a kutyatartók és kedvenceik támogatására. Ennek érdekében hamarosan bemutatják a nyíregyházi állatbarát térképet is.

– Nem állunk meg a kezdeményezésekkel, mivel már folyamatban van egy kutya- és állatbarát térkép előkészítése. Célunk, hogy májusban bemutassuk ezt a térképet, amelyen szerepelnek azok a kereskedelmi egységek, szálláshelyek, állatmenhelyek, tápboltok és takarmányboltok, ahol az állattartók számára különböző szolgáltatások állnak rendelkezésre. Sok vendéglátóhely már most is beengedi a teraszára a kutyusokat, és ennek az információnak az összegyűjtése és megjelenítése az egységes térképen hiánypótló lesz – nyilatkozta Kása Brigitta, a Nyíregyházi Operatív Munkacsoport vezetője. Kása Brigitta kiemelte, az új kezdeményezés célja, hogy Nyíregyháza ne csak a helyi gazdiknak, hanem a kedvenceikkel érkező turistáknak is még vonzóbb hellyé váljon.

A kutyabarát térkép hamarosan elérhető lesz a nyiregyhaza.hu weboldalon, így minden érdeklődő könnyedén tájékozódhat és élvezheti a város kutyabarát környezetét.