Tourist Police – Diákok a bűnmegelőzésben

Egyenpólóban teljesítenek szolgálatot azok a fiatalok, akik részt vesznek Nyíregyháza Megyei Jogú Város és a Nyíregyházi Rendőr-kapitányság harmadik éve tartó Tourist Police programjában. Ezen a nyáron ők is besegítenek az évek óta sikeresen működő feladatba, amelynek célja, a külföldről érkezettek és a belföldi turisták tájékoztatása. A diákok egyben az érettségi előtt előírt közösségi szolgálatot is teljesítik.

 

Tanulás és kikapcsolódás is egyben

 

A Nyíregyházi Rendőr-kapitányság munkatársai bűnmegelőzési segédanyagokkal látják el a fiatalokat, amelyeket szétosztanak a kirándulók között a frekventált helyeken.
A fiatalok így gyakorolhatják az idegen nyelveket, közben pedig segítenek másokon.

A Nyíregyházi Rendőr-kapitányság munkatársai és a Tourist Police programban részt vevő diákok felhívják a kikapcsolódók figyelmét arra, hogy értékeiket soha ne hagyják őrizetlenül. Bár Nyíregyháza biztonságos városnak mondható, azért nem árt az óvatosság.

 

Fontos a megelőzés

 

Dr. Illés László, Nyíregyháza rendőrkapitánya kifejtette, gépjárművet ért támadások, személyt ért erőszakos támadások abszolút nem jellemzőek ezeken a helyeken. De azért kihasználják a lehetőséget, hogy többnyelvű szórólappal hívják fel a figyelmet a kellemetlenségeket okozó pénztárcaeltűnésekre, vagy mobiltelefon, esetleg egyéb műszaki berendezés eltűnésekre.

A Tourist Police program fiataljai egész nyáron, a turisztikai szezon alatt teljesítenek szolgálatot Sóstógyógyfürdőn és a belvárosban. Bárki kérhet tőlük eligazítást, de fordulhatnak központjukba is, amely Sóstógyógyfürdő egyik műemléképületében, a Víztoronyban található.

M. E.