Történelmi tett - Negyedik lett az Universiadén a női röplabda válogatott

Japán ellen lépett pályára az Universiadé bronzmeccsén Nápolyban a magyar női röplabda válogatott. A mieink az első két játszmát elveszítették, de a folytatásban előbb szépíteni, majd egyenlíteni is sikerült! A döntő játszmában azonban ismét a japánok voltak pontosabbak, így a harmadik helyen végeztek, míg a mieink a sporttörténelmet jelentő negyedik helyen zártak. A válogatottnak Tóth Fruzsina és Tóth Dalma személyében két nyíregyházi tagjai is volt. 

MAGYARORSZÁG – JAPÁN 2:3 (–19, –20, 20, 18, –10)

MAGYARORSZÁG: Villám L., Zólyomi 13, Németh A. 28, Kiss G. 16, Gyimes 14, Bleicher 1. Csere: Tóth F. (liberó), Cicic, Riczkó 1, Vezsenyi 5, Tóth D. Szövetségi edző: Leiszt Máté.

JAPÁN: Macui 3, Inoue 20, Jokota 12, Sima 13, Furuja 10, Oikava 16. Csere: Ikeja (liberó), Tanaka, Szavada, Szadakane 2. Szövetségi edző: Nemoto Ken.

Leiszt Máté: – Mérhetetlenül büszke vagyok a csapatra és a stábra, mert kivételes munkát végeztünk másfél hónapban. Sajnos nem sikerült megszereznünk a bronz, pedig nagyon megérdemeltük volna, de a negyedik hellyel így is sporttörténelmet írtunk, és ez mindig is össze fog kötni minket.