Tortával, tűzijátékkal, táncházzal és buborék-show-val tanévzárót ünnepeltek a Kerekerdő Tagintézményben
Fotók: Trifonov Éva

Hét éve csatlakozott az Így tedd rá! programhoz az Eszterlánc Északi Óvoda Kerekerdő Tagintézménye, ami nem mellesleg nyíregyházi minta intézmény is. A születésnapot múlthéten pénteken többek között tortával és tűzijátékkal ünnepelték meg. Táncoltak a kicsik, valamint az óvodapedagógusok, volt mézkóstoló, ugrálóvár, buborék-show, és még táncház is.

 

-Az Így tedd rá! program célja, hogy játékos formában, a hagyományos népi játékok segítségével kerüljön fejlesztésre a gyermekek mozgáskészsége, miközben észrevétlenül sajátítják el a magyar néptánc alapjait, és értik meg egy-egy motívum struktúráját.  Közben nagyban fejlődik a mozgáskoordináció, a játékkészség, a ritmika, a zenei hallás, de hatással van a szociális készségekre is. Balatoni Katalin programgazda tapasztalatai szerint a magyar néptánc motívumainak elsajátítása a gyerekek viszonylag kis hányadának sikerül az utánzásos módszer segítségével. Az Így tedd rá! alkalmazásával azonban mozgásuk részévé teszi a foglalkozásokon megjelent elemeket.

 

Az óvoda udvarán tartott ünnepségen az érdeklődő szülők mellett jelen volt Balatoni Katalin programgazda, Szikszainé Kiss Edit intézményvezető, valamint Halkóné dr. Rudolf Éva, Nagy Szabina, és Ágoston Ildikó önkormányzati képviselők. A táncokat Balasa Mónika és Nyitrainé Szilágyi Adrienn tanította be.

Kapcsolódó galéria

7 éves az Így tedd rá! - tanévzáró a Kerekerdő tagintézményben