Törökvész Vitéz a falusi húsvéton
Kíváncsian figyelő arcokkal telt meg a délutáni órákban a Sóstói Múzeumfalu főtere a húsvéti rendezvényen. Kicsik és nagyok egyaránt izgatottan várták a 2013-as nyíregyházi VIDOR Fesztiválon Pierrot díjjal jutalmazott bábjáték, a Törökvész Vitéz kezdetét.

„Réges régen, hajdanában, mikoron még a török uraskodott a kicsi Magyarországon, élt egy legény, kit csak úgy emlegettek, hogy a Törökvész Vitéz. Bizony még az öreg ördög is kéthetes búskomorságba esett, ha meglátta vitézünk piros sipkás kobakját dalolva közeledni. Mert jaj volt annak, aki valamely gonosz fondorlat elkövetésén mesterkedve találkozott az igazságosság hétmázsás pofonjaival...”

 

TRÉFÁBÓL NEM VOLT HIÁNY

 

A padokon szorosan egymás mellett ülve és jó néhányan az állóhelyeket is elfoglalva nevettek nagyokat Fekete Dávid Törökvész Vitéz, avagy Vitéz László és a törökök bábelőadásán. Sokan kifejezetten emiatt a program miatt érkeztek a húsvéti rendezvényre, a tréfás történetek pedig nemcsak a gyerekek számára voltak mulatságosak, a nyíregyházi skanzen apraja-nagyja hatalmasakat derült az epizódokon. A csemetéket lenyűgözték a Majoros Gyula által készített bábok, a humoros műsort az előadó élőzenével is kiegészítette, így idéződött meg az igazi keleti hangulat.

Szöveg, fotók, videó: Farkas Fanni