Többször is eleredhet az eső az ország egyes részein
Többször is eleredhet az eső az ország egyes részein

A záporok, zivatarok fokozatosan az északi, északkeleti megyékre korlátozódnak, utóbbi területeken délelőttig még előfordulhat csapadék, majd átmeneti szünetet követően a többórás napsütés mellett délután ismét erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és újfent többfelé záporok, zivatarok kialakulása várható – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. 

Legkisebb számban a délnyugati megyékben kell rájuk számítani. Hevesebb zivatarok is kipattanhatnak. Dél-Dunántúlon kisebb számban és kevésbé intenzív gócok várhatók, ezzel szemben délután, este az Alföld, Északi-középhegység vidéke lehet leginkább érintett.

A legjellemzőbb és legnagyobb veszélyforrás a szélvihar (60-90 kilométer/óra, néhol ezt meghaladó sem kizárt) lesz, de jégeső (2-4 centiméter), esetleg felhőszakadás (20-40 milliméter) is lehet. Az éjféli órákra várhatóan megnyugszik a légkör.

A keleties szél délnyugatira fordul, megerősödik, napközben nagy területen viharossá fokozódik. Délután a front érkezésével egyre többfelé újra északnyugati szél lesz az uralkodó.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 38 fok között valószínű. Késő estére 16 és 24 fok közé hűl le a levegő.