Többszemközt Széles Zitával -  a Bencs Villában október 12-én
Többszemközt Széles Zitával október 12-én

Október 12-én, kedden 17.30-tól Széles Zita, a Móricz Zsigmond Színház művésze lesz a Bencs Villa Többszemközt műsorának vendége, aki húszéve tagja a teátrumnak.

Gyermekkori álma vált valóra azzal, hogy színész lett. 2001-ben az a vágya is teljesült, hogy a nyíregyházi társulathoz tartozzon. Kedvenc műfaja a tragikomédia, fontosnak tartja a humort.

Széles Zita Fehérgyarmaton született, az általános iskolát viszont már Dunakeszin kezdte, de a szíve vissza-visszahúzta szülőföldjére. A nyíregyházi színház bűvkörébe színművészeti főiskolásként került, amikor megnézte a Szász János rendezte Ványa bácsit. Olyannyira magával ragadta az előadás, hogy ezt követően többször látta, a budapesti Katona József Színház Kamrájában is. Innen eredeztethető titkolt álma, hogy a nyíregyházi társulat tagja legyen. Az álmok sokszor válnak valóra: a diploma után egy évvel, 2001-ben Tasnádi Csaba igazgató szerződtette, s a már felújított színházépületben kezdte itteni pályáját. Az idén húszesztendős jubileumát, társulati tagságát ünnepelheti a Móricz Zsigmond Színház kedvelt művésze.

Október 12-én a Többszemközt estek házigazdája, Kováts Dénes szerepeiről, a színpadi- és színészlét örömeiről és nehézségeiről, szerepekről, anyaságról és a színház varázsáról is faggatja majd vendégét.

 Jegyek személyesen a Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyirodájában és a Bencs Villában válthatók nyitvatartási időben, továbbá online a Móricz Zsigmond Színház weboldalán.