Több táv, érdekes feladatok - A hétvégén ismét Extreme Trail versenyt rendeznek Sóstón

Újra Extreme Trail versenyt rendeznek Nyíregyházán. Több kategóriában indulhatnak a nevezők, és gondoltak a fogyatékkal élőkre is. A verseny helyszíne Sóstó lesz. 

Október 3-án ismét megrendezik Nyíregyházán az Extreme Trail versenyt. 7 és 15 km lesz a versenytáv, de külön akadálypályát építenek a gyerekeknek is a sóstói strand területén, ahol a versenyközpont lesz. 

- A parkfürdőből indul a verseny, és ide is érkezik vissza a mezőny a tófürdő érintése után. Partnerek voltunk azonnal amikor megkerestek a szervezők, és ősszel is örömmel adunk helyet az Extreme Trail versenynek – mondta Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. marketingvezetője.  

A szervezők már elkezdték a pálya építését. Külön kategóriában indulhatnak a fogyatékkal élők is, melyre már tavaly is volt példa. 

- Tavaly több mint húsz fogyatékkal élő versenyző indult, akiknek nagy örömet jelentett a pálya teljesítése. Idén is hasonló létszámra számítunk - mondta Benkő Róbert szervező. 

Külön értékelik a túlsúlyos versenyzőket is, azaz aki 110 kg-nál többet nyom, külön kategóriát képez. Először az élversenyzők indulnak. 

- Őket a nyílt kategória, majd a gyerekek versenye követi. Bízunk abban, hogy jó időben, sokan teljesítik majd a távot. Az elmúlt évben nőtt a hasonló terep akadályversenyek népszerűsége, mivel izgalmasabb, mint egy sima futás - mondta Vitkai Elemér szervező. 

Az akadályversenyen az előnevezések alapján közel 500-an indulnak, és számos új feladat vár majd rájuk.