Több száz új hűtőt kapott az Electroluxtól Nyíregyháza

Húst vett ki az új hűtőből Orbán Attila. A férfi, a feleségével és az egyhónapos kisbabájukkal lakik a Családok Átmeneti Otthonában a Tokaji úton. Azt mondja, az új hűtőgép nagy segítség számukra.

– Ezen a szinten csak egy hűtő volt, közösen használta 5-6 család – mondta Orbán Balázs. – Elég zsúfolt volt. Napi szinten kellett vásárolni hústerméket, tejterméket. Kevés volt a hely erre a pár családra. Most, hogy megkaptuk ezeket az új hűtőket, ez elég nagy segítség, pláne ott, ahol kisgyerek van, például nekünk is.

Összesen négy, vadonatúj, energiatakarékos hűtőt kapott az Electroluxtól a polgármesteri hivatal közreműködésével a Családok Átmeneti Otthona. Dr. Kovács Ferenc kedd délelőtt meg is mutatta a hűtőgépgyár igazgatójának, Alessio Bonfantinak, hová kerültek az ajándékok.

A polgármester és a gyárigazgató a látogatás után közös sajtótájékoztatót tartott a Tokaji úton. A svéd multicég nyíregyházi igazgatója elmondta, 10 éve működnek a megyeszékhelyen. Ezer embernek adnak munkát, és fontos a számukra a társadalmi felelősségvállalás.

 

További képekért kattintson a fotóra!

– Nyíregyházán az Electrolux hűtőszekrényeket gyárt, így tudjuk segíteni a várost – mondta Alessio Bonfanti gyárigazgató. – A polgármesterrel közösen egyeztettünk, milyen intézménynek lenne szükség hűtőre, és próbáltunk segíteni, ahogy tudunk természetesen. Hűtőszekrényt gyártunk, és így van lehetőség arra, hogy adjunk annak, akinek szüksége van rá.

Nyíregyháza polgármestere kiemelkedőnk tartja a gyár és az önkormányzat együttműködését. Emlékeztetett arra is, hogy tavaly a Jósavárosban finanszírozott egy sétány kialakítást az Electrolux. Hangsúlyozta, a cégtől összesen 228 hűtőgépet kapott most a város, értékük darabonként 90 ezer forint. A berendezések óvodákba, bölcsődékbe, szociális intézményekbe került, de jutott belőlük a színészházba és az állatparkba is.

– Mindenhol nagy szükség volt rá – mondta a polgármester. – A régi hűtők eléggé elavultak és energiafalók voltak. Ez a fenntartásban is megjelenik majd, és nagyon sokat segít a városnak.

Az önkormányzat egy díszoklevelet készített a hűtőgépgyárnak az ajándékokért cserébe. A polgármester bejelentette, idén szeptemberben az Electrolux egy futóversenyt is rendez a városlakóknak. A VIDOR Fesztivál alatt félmaratont szervez a gyár, amivel a városlakók egészségét szeretnék szolgálni.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Kohut Árpád)