Több mint 500 rajt szombaton

Rangos nemzetközi versenyeket rendeznek a következő hetekben az Atlétikai Centrumban. Már szombaton benépesül a létesítmény, februárban pedig ismét itt tartják a fedettpályás magyar bajnokságot. 

Nagyüzem van az Atlétikai Centrumban. Eddig főleg edzésekre érkeztek sportolók, a hétvégétől viszont egymás után jönnek a fedettpályás versenyek. Január 20-án szombaton 12 órától egy nyílt verseny házigazdája lesz Nyíregyháza. Szlovák, román, szlovén, bosnyák, horvát és görög versenyzők is rajthoz állnak. 

- Több mint 570 rajt lesz, és közel kétszáz külföldi versenyző is elindult a különböző számokban, amire még nem volt példa. Természetesen a Sportcentrum atlétái is versenyeznek, egyedül Bakosi Péter nem lesz itt, ő egy németországi viadalon szerepel. Sűrű lesz a szombati program, a futószámoknál sok előfutamot kell tartanunk – mondta Vas László, a Nyíregyházi Sportcentrum szakágvezetője.  

A versenyt szervező Nyíregyházi Sportcentrum célja felkészülési lehetőség biztosítása a felnőtt és az utánpótlás atlétáknak. Hazai környezetben, jó körülmények között állhatnak rajthoz a sportolók. 

- Legutóbb a világbajnokságon öt sportolónk vett részt, ami rekordot jelentett. Idén EB-t és olimpiát is rendeznek, titkon abban bízunk,  több atlétánk is kiharcolja a párizsi részvételt – mondta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.  

Január 27-én újabb nyílt verseny következik, majd február 10-én itt rendezik a szlovák regionális bajnokságot. Február 17-18-án újból Nyíregyháza lesz a házigazdája a Fedettpályás Magyar Bajnokságnak, majd egy héttel később az U20-as és U18-as bajnokságot is az Atlétikai Centrumban tartják.