Tízezer követő - Népszerű a Mozdulj Nyíregyháza, mely új mozgásformákkal indult

Február 1-től elindult a Mozdulj Nyíregyháza tavaszi idénye. A korábbi meglévő mozgásformák mellett két új is van. Az egyik abban segít, hogy Covid fertőzés után hogyan nyerjük vissza régi formánkat. 

Elindult a Mozdulj Nyíregyháza tavaszi idénye. 15 ingyenes mozgásforma közül lehet választani, az órákat pedig online tartják. Az első héten többen is követték a program közösségi oldalán a videókat. Több újdonság is van a hagyományos mozgásformák mellett. 

- Akik eddig követtek bennünket, azok megmaradtak, és új feliratkozók is vannak, így közel tízezren sportolnak velünk együtt. Van néhány újdonság is, mint a kardio boksz, vagy a Covid után optimumON, és mindkettő népszerű volt már az első adás során is - mondta Hornyák Enikő sportreferens. 

A Covid után optimumON sorozatba bárki bekapcsolódhat, és egy tervezetten felépített program során nyerheti vissza állóképességét. Lépésről-lépésre haladnak majd, érdemes az első alkalomtól részt venni, mivel egymásra épülnek a feladatok. Fontos, hogy csak megfelelő orvosi vizsgálat után szabad nekivágni az edzéseknek azok esetében, akik átestek a fertőzésen. A videók folyamatosan fentmaradnak a Mozdulj Nyíregyháza Facebook oldalán, így a gyakorlatok később is elvégezhetők. 

- Az első előadás épp arról szólt, hogy nagyon fontos egy részletes orvosi vizsgálat, mielőtt valaki belevág a fertőzés után. Szívultrahang, tüdőröntgen, laborvizsgálat, és ha az orvos azt mondja, hogy kis terheléssel elkezdhető a munka, akkor kezdjünk el edzeni. Ez a program azoknak is hasznos lesz, akik mostantól szeretnének sportolni, meglepődnek majd, hogy néhány hét alatt milyen szintre juthatnak el, de ehhez fontos, hogy betartsák a fokozatosságot - mondta Szentes-Szendrey Anna Mária, a program vezetője. 

A résztvevők megtanulják a saját terhelhetőségük biztonságos pulzus zónáját, és elsajátítanak egy olyan rendszert, amiben tartósan javítható a test egészségi állapota, javulhat a testösszetétel, a hajlékonyság, , a test hajlékonyabb, erősebb, gyorsabb, a légzőrendszer , a keringési rendszer felépítettebb lesz. A Mozdulj Nyíregyháza programjai minden korosztálynak szólnak gyerekektől az iősebbekig, az órák pedig ingyenesek.