Tizedik alkalommal rendezik meg a Lengyel-magyar két jó barát csapatversenyt

A lengyel és a magyar nép között szövődött szoros viszony a közös történelmi múltban gyökerezik, és évszázadokra tekint vissza. Az államalapítástól kezdve az Európához való felzárkózásig számos kapcsolódási pontot találunk a két nemzet történetében. Ennek tiszteletére 2007-ben a Magyar Országgyűlés és a Lengyel Szejm március 23-át a Lengyel – Magyar Barátság Napjává nyilvánította.

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola hagyományos versenyének célja a jó lengyel-magyar baráti viszony tudatosítása és ápolása. Az intézmény évek óta jó kapcsolatot ápol a Nyíregyházi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzattal.

A verseny 2 fordulóból áll. Iskolánként egy négyfős csapat jelentkezését tudjuk fogadni. Lényeges, hogy a diákok a hetedik évfolyamon tanuljanak.

Nevezési határidő: 2019. február 20.

Nevezési díj nincs.

A nevezéseket a bem.lengyelmagyar@gmail.com címre kérjük küldeni.

Az első forduló feladatait 2019. február 26-án online kell megoldani. Az online feladatok megoldásának pontos menetéről külön tájékoztatjuk a jelentkező csapatokat.

A második fordulóra a 6 legjobb eredményt elért csapatot hívjuk meg. A döntőbe jutott csapatoknak előzetes feladatként megadott témában logót kell készíteniük a verseny napjára!

A második forduló ideje: 2019. március 21. (csütörtök) 10.00

Időtartama: kb. 1,5 óra

Helyszíne: Nyíregyháza Megyei Jogú Város Krúdy Díszterme, Nyíregyháza, Kossuth tér 1.

A második forduló ismeretanyagát email-ben küldjük a döntőbe jutott csapatoknak.

Az ünnepélyes eredményhirdetést 2019. március 22-én 17 órától a Lengyel-Magyar Barátság Napja alkalmából rendezett városi Gálaműsoron tartjuk. Az 1-3. helyezettek oklevél és tárgyjutalomban részesülnek. Az eredményhirdetés helye: Váci Mihály Kulturális Központ (4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 9.)

A versenyről érdeklődni e-mailben: a bem.lengyelmagyar@gmail.com címen, illetve telefonon a 0630/5733429- os telefonszámon lehet Schmidtné Kádár Andrea, Gubacsiné Deme Katalin és Szuromi Piroska szervezőknél.