Texas blues, egy csipet funky és rock and roll életérzés! Ez a Texas Tourist!

 Egy zenekar vezetőjétől ugyan egyszerű megkérdezni, hogy milyen stílusban játszik az adott formáció, ám a válasz a legtöbb esetben enyhén szólva is bonyolult. No nem azért, mert nem tudja az éppen kérdezett, legtöbbször énekes, hanem mert műfaji sokszínűség jellemzi dalaikat, alkotási folyamatukat. Például nagy hatással volt a zenekartagokra az X és Y zenekar, ez pedig lenyomatot hagy a riffeknél, a dobszólóknál. Sőt, az egyikük inkább punk zenét hallgat szabadidejében, a másik zenekartag pedig trash metalt.

Ééés ismét találkoztam ezzel a nem egyszerű, de mégis imádnivaló helyzettel. Jimmy (Seres János Nimród) megannyi zenekarban énekelt vagy éppen szájharmonikázott az elmúlt években. Emlékeznek még a Dust-ra? De a White Trash-re, a Bluesers-re vagy a Trambulin-ra remélem, igen! A 'főállásban' tetoválóművész Jimmy pár év kihagyás után megalapította a Texas Tourist nevű formációt. A zenekarról beszélgettem Jimmy-vel.

Elindult valami, amire éveken át készültem, amiről évtizedeken át álmodoztam. Most már nem feldolgozásokat, hanem a saját dalaimat játszom! A dalszövegeim és a gitártémáim elevenednek meg, így ez egy hatalmas mérföldkő az életemben. 

 


És jön a várva várt kérdés is. Vajon milyen zenét, milyen stílusban játszik a Texas Tourist? Azt mondja Jimmy: texas blues egy csipet funky, rock 'n' roll életérzés, néha lírikus pillanatok! Ezt biztosítja Nyíregyháza egyik legfrissebb zenekara. Jimmy énekel és gitározik, mellette szintén gitározik Pinte Zoltán, Juhász Levente a négyhúros gitárfelelős, a ritmust pedig Majoros János adja.

Sokáig éltem Angliában, szinte anyanyelvi szinten beszélek angolul, ezért minden dalszöveg angol. Persze akad olyan dal, ami nem angolul születik meg, hanem magyarul jön az ihlet, a gondolat és utána jön a fordítás. Több társadalomkritika is született már dalszöveg formájában, de szívesen foglalkozom például a családi élettel, 'személyiségrajzokkal' is. Közben pedig a legfontosabb a zenekaron belüli demokrácia! Lehet, hogy az én szövegeim és témáim adják az alapot, de mindenki hozzárakhat vagy éppen elvehet belőle. Ha már EGYÜTTesről van szó, dolgozzunk is együtt! – mondja Jimmy.


A zenekar pozitív gondolatokat szeretne megfogalmazni, átadni és jó hír, hogy hamarosan hangzóanyag is érkezhet Tőlük! A közelmúltban egyébként Tokajban léptek fel a Supernem előtt. December 28-án pedig egy nyíregyházi, belvárosi klubban játszanak. Ingyenes koncertre várnak mindenkit a két ünnep között. Szerintem érdemes meghallgatni, hogy mennyire csípi el a texasi hangulatot egy helyi zenekar.

Szerző: R.