Tesztelték az Atlétikai Centrumot - Testépítő versenyt rendeztek Nyíregyházán

Rangos testépítő versenyt rendeztek az Atlétikai Centrumban. Ez volt az első esemény az új létesítményben, amolyan teszt jelleggel. Nos remekül vizsgázott az épület, nagy tetszést aratott az IFBB Pro League Blade Sport Kupán. 

- Ötödik alkalommal rendeztük meg a Blade Sport Kupát, és bár a Covid járvány miatt a korábbiaknál kevesebb versenyző érkezett, ötvenen így is vállalták a megmérettetést, több mint húsz kategóriában. Nagyon köszönjük a városnak, hogy ilyen környezetben rendezhettük a kupát - mondta Zakhár Ferenc, a Blade Sport ügyvezetője. 

A testépítők felkészülését nehezítette, hogy a járvány alatt a konditermek is zárva voltak, így a többség nem a megszokott módon készülhetett. Sokaknak ez volt az első versenye, Benyó Zsuzsanna például úgy lett dobogós, hogy 19 évesen még 100 kg volt. Azóta 50 kg-ot fogyott, és élete első viadalán komoly eredményt ért el. 

- Nagyon izgultam, de szerettem volna megmérettetni magam. Egy fantasztikus edzőm van, akinek nagyon sokat köszönhetek. Mivel külföldön dolgozom, ez nehezítette a felkészülést, de sikerült, és nagyon boldog vagyok - mondta a sportoló. 

A férfikanál volt aki már 50 éves is elmúlt, de remek formában van, 
de külön értékelték a kezdőket és a tinédzsereket is.