Természetjárók Nyíregyházán

A Meteor Természetbarát Szervezetek Országos Szövetsége égisze alatt ma Magyarországon nyolc Meteor Névre hallgató szervezet működik, akik minden esztendőben rendeznek egy országos találkozót. Idén Nyíregyházára látogatott el az ország különböző pontjaiból 300 természetjáró, akik a négy napos rendezvény alatt eladásokat hallgattak meg a barangolásokról, megvitatták problémáikat, valamint megismerkedtek a megye nevezetességeivel, de városismereti vetekedőn is összemérhették tudásukat. A természetjáró egyesületek nem csak ismereteket kínálnak tagjaiknak, hanem lehetőségeket biztosítanak a szabadidő aktív eltöltéséhez.

 

Különlegességek a programkínálatban

 

Sármezei Ferenc, a Természetbarát Szervezetek Országos Szövetségének az elnöke azt mondta a a Nyíregyházi Televízió Híradójának, a szervezetek olyan programot kínálnak a tagoknak, amit más nem tud.

További képekért kattintson a fotóra!

Viszonylag elfogadható áron természetközeli élményben részesülnek a barangolók és olyan dolgokkal ismerkedhetnek meg, amit utazási irodák nem biztosítanak számukra.

 

Kiváló természetjáró

 

Az ünnepi közgyűlésen díjakat adtak át kiváló természetjáróknak. Nyíregyházáról, Drobni Csilla, a Nyíregyházi Meteor Baráti Kör tagja részesült az elismerésben. A természetjáró azt mondta, neki a kikapcsolódást jelenti az egyesület, hiszen irodai munkája miatt csak rajtuk keresztül jut ki a természetbe, ahol olyan túrákat tesz, hogy fizikailag is elfárad. Drobni Csilla hozzátette, a túrázási lehetőségeken túl életre szóló barátságokat is kötött az egyesületben.

Az ünnepi összejövetelen megemlékeztek az egyesületek elmúlt időszakáról, útmutatást nyújtottak a jövőt illetően, illetve kiválasztották a következő évi találkozó helyszínét.

Mikita Eszter

(Fotó: Kohut Árpád)