Teremtorna - negyven év fölötti labdarúgók léphetnek pályára a pénzdíjas versenyen

Rangos teremlabdarúgó tornát rendeznek negyven év fölötti játékosoknak. A határon túlról is érkeznek együttesek, és több korábbi NB-I-es focista is pályára lép február 15-16-án. A torna pénzdíjas, a legjobbak között 300 ezer forintot osztanak szét. 

Egy éve nagy sikere volt, így 2020-ban ismét rangos teremlabdarúgó tornát rendeznek az öregfiúknak. A II.Fáraó Bútor Eger 40+ "Old boys" Tornára 21 csapat nevezett, és február 15-16. között Újfehértón csapnak össze az együttesek. Komoly mezőny várható, tele élvonalbeli múlttal rendelkező játékosokkal. A névadó szponzor is indít együttest, és szeretnének jól szerepelni. 

- A tavalyi torna után nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk, és a nevezések alapján úgy tűnik, idén is komoly mezőny érkezik. Sajnos nálunk többen is hiányoznak majd vagy sérülés miatt, vagy azért, mert még nem töltötték be a 40. életévüket, de szeretnénk jól szerepelni - mondta Kormány Zoltán a Fáraó Bútor csapatvezetője. 

Dombi, Sándor, Madar, Kerekes és Bogdanovics is pályára lép a korábbi debreceni csapatból, Szatke Zoltán és Ádámszki Róbert a nyíregyházi színeket képviseli, de jönnek labdarúgók Diósgyőrből is. Ennek a korosztálynak nagyon fontos, hogy külön tornán mérhetik össze tudásukat. 

- Nagy az igény az ilyen jellegű tornákra, sőt már jelezték, hogy szervezhetnénk 45+-os vagy 60+-os tornát is. Nem kizárt, hogy a jövőben hasonlóval is próbálkozunk - mondta Székely János főszervező. 

Tárgyaltak a szervezők a magyar öregfiúk válogatottal is, és a jövőben szeretnék őket is vendégül látni. A torna pénzdíjas, az első négy helyezett között 300 ezer forintot osztanak szét, de díjazzák a legjobb kapust, mezőnyjátékost és a gólkirályt is. A találkozók 20 percesek, és a szombati csoportmérkőzések után másnap az egyeneskieséses szakasz következik. Határon túlról is érkezik három csapat, kettő Romániából, egy pedig Kárpátaljáról.