Terápiás táborok Nyíregyházán

Tornáztak és önfeledten játszottak a gyerekek a Kérlek Segíts Alapítvány nyári táborban Sóstón. A civil szervezet idén már 7 tábort szervezett a megyeszékhelyen fogyatékkal élő fiataloknak. Több mint 100 résztvevőnek biztosítottak ingyenesen speciális egyhetes programokat. A gyerekek közül van, aki visszajáró vendég. - Két hete vagyok itt és három alkalommal. Aztért szoktam mindig visszajönni, szeretek úszni itt, tornázni, játszani és masszírozni is szoktak – mondta Rostás Gyula.

 

Az egész családnak

 

Hétfő délelőtt sajtótájékoztatón összegezték az eddig megszervezett terepiás, bentlakásos táborok eredményeit. Dr. Kántor Katalin arról beszélt, hogy hatalmas eredmény, hogy ezek a táborok ingyenesek, a gyerekekkel mindvégig specialisták foglalkoznak és még arra is van lehetőség, hogy a résztvevők a szüleikkel együtt táborozzanak. - Nagyon fontos, hogy ezek a gyerekek és a családok mögöttük, folyamatosan minden héten bejárnak az osztályra, vagy valahova terápiás kezelésre. Ezek a családok emiatt is, szociális helyzetüket tekintve hátrányosak és így számukra ez az egy hét, amit biztosítani tudunk, úgy hogy teljesen ingyenesen részt vehetnek, az egész családdal együtt, ez egy olyan lehetőség, amivel lehet, hogy eddigi életükben nem találkoztak – fogalmazott, Dr. Kántor Katalin, osztályvezető főorvos.

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

Milliókkal támogatták

 

A terápiás táborokat idén a Kérlek Segíts Alapítvány mellett további három civil szervezet is támogatta. A Sundancer Gyermeküdültetési Alapítvány, a Turicum Magyar-Finn Párbeszédért Alapítvány és a Plastilina Alapítvány három millió forintot biztosított a megszervezésükhöz. - Ezek az alapítványok azért jöttek létre, és azért vállalták ezt a nemes feladatot, mert úgy érezték, hogy nagy szükség van a hátrányos helyzetű gyerekeknek az ilyen területen, mint például Szabolcs-Szatmár-Bereg megye a családok megsegítésére – tette hozzá dr. Dolinay Eszter alapítványi kurátor.

 

Márokpapi a következő helyszín

 

A felajánlott pénz arra is elegendő, hogy folytatódjanak a terápiás táborok. A mai naptól a beregi Márokpapiban indult új speciális tábor fogyatékkal élő gyerekek számára.

 

Z. Pintye Zsolt